Hamza gidiyor Yanal geliyor!

Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile sorunlar yaşayan Hamza Hamzaoğlu'nun yakın zamanda istifaya zorlanacağı iddia edildi... Başkan Dursun Özbek'in kardeşinin geçtiğimiz günlerde Burak ve Selçuk'un eski hocaları Ersun Yanal ile bir görüşme yaptığı ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2015 Güncelleme 26 Ağustos 2015, 02:42
Hamza gidiyor Yanal geliyor!

İÇİNDEKİLER

Saray'da iç savaş çıktı... Sezonu iki kupa ile kapatan ardından da Süper Kupa'yı alan Galatasaray'da ortalık bir anda karıştı. Yeni sezonu açtığı günden beri Burak Yılmaz ile sorun yaşayan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu için tehlike çanları çalmaya başladı. Prandelli'nin yerine gelen Hamza Hamzaoğlu ilk günden itibaren takımdaki iç huzuru sağlamaya çalışmış ve bu şekilde müthiş bir atmosfer yakalayıp sezonu çifte kupa ile kapatmıştı. Tabi bunda Ali Dürüst ile Abdürrahim Albayrak'ın müthiş katkıları vardı. Ancak o dönemde Hamza hocanın ipleri futbolculara fazla kaptırdığı konuşulmaya başlanmıştı.

'BİZ ŞAMPİYON YAPTIK. HOCA BİZİ BEĞENMİYOR'
Ne olduysa her şey şampiyonluktan sonra oldu... Yönetim değişikliğinin ardından Hamza hoca verdiği raporda Şampiyonlar Ligi için kaliteli bir forvet alınmasını istedi. Bundan haberi olan Burak Yılmaz'ın da etrafına "Takımı biz şampiyon yaptık. Hoca bizi beğenmiyor. Yerimize adam bakıyor" diyerek sitem ettiği ve genç teknik adamla arasına kara kedi girdiği belirlendi. Yeni bir golcü demek tek forvet oynayan Galatasaray'da
Burak'ın kesilmesi demekti...

BURAK YILMAZ GÖRÜŞMEDEN HİÇ MEMNUN KALMADI
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu kampta Burak ile bir görüşme yapıp, "Ben şampiyon olan oyuncularıma sırtımı asla dönmem. Seni sağ kanatta oynatmayı planlıyorum" dedi. Ancak Burak Yılmaz bu durumdan memnun kalmadı. Takımda tüm ipleri oyunculara kaptırdığının farkına varan Hamza hocanın da bu dakikadan sonra bazı isimlere karşı mesafe koyduğu ortaya çıktı. Ligin ilk haftasında Burak'ı yedek bırakan Hamza hoca Osmanlı'ya yenildiği maçta da Burak'ı 58'de oyundan aldı.

'ZARAR VERECEĞİMİ ANLADIĞIM AN BURADA DURMAM'
Galatasaray'da bu müthiş gerilim yaşanırken Burak ile beraber Selçuk da Hamza hocaya cephe aldı. Para harcamak istemeyen yönetim de bir yandan forvet transferinden vazgeçti bir yandan da Burak ve Selçuk'un eski hocaları Ersun Yanal ile temasa geçti. Görüşmeyi Başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek'in yaptığı belirlendi. "Zarar vereceğimi anladığım an bir dakika bile durmam diyen Hamzaoğlu'nun istifaya zorlanacağı ve takımın başına Ersun Yanal'ın geçeceği iddia edildi.

HAMZA'NIN HATALARI
- Geçen sezon ipleri Sarı-Kırmızılı futbolculara kaptırdı.
- Burak ile tartışması onu kesmesi Selçuk İnan'ı da çok etkiledi.
- Hazırlık kampına katılmayan Melo Osmanlı maçında kurtarıcı olarak maça girdi.
- Muslera ve Sneijder'ı yeni sezona hazırlayamadı.

YANAL'IN LİG TV İLE ÖZEL SÖZLEŞMESİ VAR
Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra sezon başında LİG TV ile anlaşan ve yorumculuk yapan Ersun Yanal'ın özel bir sözleşmesinin bulunduğu ortaya çıktı. Yanal'ın Lig TV ile yaptığı sözleşmeye "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan teklif aldığı taktirde tazminat ödemeden sözleşmesini tek taraflı fesh etme hakkı vardır" diye özel bir madde koydurduğu öğrenildi. Yanal, Selçuk ve Burak ile hem Manisa hem de Trabzonspor'da çalışmıştı.

OTORİTELER NE DEDİ?

EVREN TURHAN: HAMZA HOCA SONUNU HAZIRLIYOR
Burak ve Selçuk Galatasaray'da büyük bir güç. Prandelli ve Mancini 'nin ayrılmalarında da bu oyuncuların etkileri oldu. Hamza hocanın bu kadro yapısında Burak ile uğraşma lüksü yok. Bu sezon hoca ağırlığını ve otoritesini kurmak için Burak ile uğraşıyor. Bence sonunu hazırlıyor. Ersun hoca G.Saray'da kesinlikle başarılı olamaz. Oyuncuların da Ersun hocayı istediğini biliyorum. Ama taraftar istemez.

İLKER YAĞCIOĞLU: BÜYÜK VEFASIZLIK OLUR
Hamza Hoca kimsenin ümidi kalmamışken bu takıma geldi ve 3 tane kupa kaldırdı . Galatasaray camiasında herkes takımdan ümidini kesmişti. Ama Hamza hoca tüm takımı toplayıp şampiyonluğa ulaştı. 3 kupa kazandırdı. Hamza hocanın gönderilip yerine Ersun Yanal'ın getirilmesi büyük bir vefasızlık olur. Aslolan şudur. Oyuncu hocasının istediklerini yapmak zorundadır. Küsmek kimseye fayda getirmez.