Lucas Leiva geliyor

Veli ve Tolgay'ın sakatlıklarının ardından orta saha transferine odaklanan siyah-beyazlı yönetim, Liverpool'un Brezilyalı yıldızı ile kiralık olarak anlaştı. 28 yaşındaki oyuncu salı İstanbul'a gelecek

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2015, 15:16
Lucas Leiva geliyor

İÇİNDEKİLER

Mario Gomez'i transfer ederek dünya çapında ses getiren Beşiktaş, Liverpool'un Brezilyalı ön liberosu Lucas Leiva'nın da işini bitirdi. Veli Kavlak ve Tolgay Arslan'ın sakatlıklarının ardından orta saha transferine odaklanan siyah-beyazlı yönetim, Liverpool'un Brezilyalı yıldızı Leiva ile kiralık olarak anlaştı. Beşiktaş yönetimi, Liverpool'un menajeri Brendan Rodgers tarafından takımda düşünülmeyen Lucas Leiva ile birkaç gün önce el sıkışmıştı.
ÇOK ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU
Dün Liverpool ile yapılan son pazarlıklarda yüksek bonservis nedeniyle kiralama formülü masaya getirildi ve taraflar anlaştı. Brezilyalı oyuncu salı günü İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçecek. Yönetici Erdal Torunoğulları, bonservisi 12 milyon euro civarında olan sambacı ile kiralık olarak büyük ölçüde anlaştıklarını vurguladı. İnter, Juventus ve Milan gibi takımların da ilgilendiği oyuncuyu ikna eden yönetici Torunoğulları çok önemli bir ismi Beşiktaş'a aldıklarını belirtti.
10 MİLYON EURO'YA ALINMIŞTI
Brezilya Milli Takımı'nda 22 kez forma şansı bulan 28 yaşındaki Lucas Leiva, 2007 yılında 10 milyon euro'ya Gremio takımından Liverpool'a geldi. İngiliz ekibinde 275 maçta görev yapan 1.79 boyundaki ön libero 6 kez rakip fileleri sarstı ve 17 asist yaptı. Kulübü ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Leiva'nın satın alma opsiyonu siyah-beyazlı takımda olacak. Lucas'ın maliyetinden kurtulmak isteyen İngilizlerin Beşiktaş'tan herhangi bir kiralama bedeli istemeyeceği konuşuluyor. Fakat Liverpool'dan haftada 60 bin sterlin kazanan Lucas'ın bu rakama yakın bir paraya "Evet" dediği tahmin ediliyor.