Evet! Fred doping yaptı

Brezilya Futbol Federasyonu Shakhtarlı Fred'in numunesinde yasaklı maddeye rastlandığını kabul etti. Bu itiraf Fenerbahçe'nin elini güçlendirdi. 0-0 biten Shakthar maçının 3-0 hükmen tescil edilmesini isteyen F.Bahçe Yönetimi UEFA'nın 3 Ağustos'ta vereceği karara kilitlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 01:05
Evet! Fred doping yaptı

İÇİNDEKİLER

NUMUNESİNDE yasaklı maddeye rastlanan buna rağmen Fenerbahçe'ye karşı oynatılan Fred ile ilgili olarak Brezilya Futbol Konfederasyonu'ndan açıklama geldi. Brezilya Futbol Konfederasyonu, Shakhtar Donetsk'te forma giyen futbolcuları Fred'in 2015 Copa America'da "hidroklorotiyazid" kullandığını açıkladı. Konfederasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada, Brezilya Milli Takımı'nın sağlık ekibi tarafından kullanılan ilaçların listesinin, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) organizatörleri tarafından turnuvanın 2 ay öncesinde istendiği ve listenin hazırlanarak 2 Nisan'da yetkililere verildiği belirtildi. Fred'in kanında 'hidroklorotiyazid'e rastlanmasına rağmen söz konusu maddenin Copa America yetkililerine gönderdikleri listede yer almadığı, konfederasyonun dopingli ilaçlar listesinde de bulunmadığı ifade edildi.

SHAKHTAR YÖNETİMİ TITOV VAKASINA GÜVENİYOR!

uefa 3 Ağustos'ta Fred ilgili olarak karar vereceği ve Brezilyalı futbolcunun rövanş maçında oynamasına izin verilmemesinin yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor. Ancak Shakhtar'ın bu konuda güvendiği bir Titov örneği var. Titov A numunesi pozitif çıktıktan sonra hem Spartak Moskova hem de Rusya Milli Takımı ile maçlara çıktı. B numunesi pozitif çıkınca 1 yıl futboldan men edildi. Spartak Moskova ile Rusya Milli Takımı ise 12 bin 800 Euro para cezası ile olayı atlattı.