V.Persie mi Gomez mi?

Fenerbahçe'nin bomba transferi Van Persie 458 maçta 249 gol atarken, dün Beşiktaşlı olan Mario Gomez'in 431 maçta 249 golü var... Avrupa maçlarında Gomez çok daha iyi bir görüntü çizerken, Van Persie'nin milli kariyeri daha başarılı. Derbilerde ise her ikisi de çok etkili

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 11:38
V.Persie mi Gomez mi?

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunda son zamanlarda gündeki en çok şu soru meşgul ediyor: "Mario Gomez mi, Robin Van Persie mi?" Fenerbahçe'nin Manchester United formasını giyen Van Persie'yi almasının ardından, Beşiktaş'ın da Mario Gomez'i kadrosuna katması, sosyal medyada yeni bir tartışma başlattı. TAKVİM iki süper golcünün kariyeriyle ilgili tüm rakamları çıkardı ve çok çarpıcı noktalara ulaştı. Van Persie profesyonel kariyerinde 458 maça çıkarken 212 gol ve 88 asist yapmayı başardı. Hollandalı yıldız böylece maç başına 0.48 gol ortalaması yakaladı. Dün İstanbul'a gelip Beşiktaş'la resmi sözleşme imzalayan Mario Gomez de 431 maçta 249 gol ve 56 asistlik perfonmans sergiledi. Alman yıldızın maç başına gol ortalaması ise 0.57... Avrupa kupaları istatistiklerine bakıldığında da Gomez bir adım öne çıkıyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde 76 maça çıkan Gomez, 40 gol ve 11 asistle oynadı. Van Persie ise 78 maçta 27 gol atıp 12 de asist yaptı.

İKİSİNİN KALDIRDIĞI KUPALAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN

VAN Persie, milli takım kariyeriyle büyük bir fark yaratmış durumda... İki futbolcunun kariyerinde kaldırdıkları kupa sayıları ise birbirine çok yakın. Van Persie'nin 1 Premier Lig şampiyonluğu, 2 FA Cup şampiyonluğu, 1 İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu, 1 de UEFA Kupası şampiyonluğu var. Gomez ise Bundesliga'da 3 kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde 1 kez, Almanya Kupası ve Almanya Lig Kupası'nda da ikişer kez şampiyonluğa ulaştı. İki yıldızdan hangisinin Türkiye'de öne çıkacağını ise zaman gösterecek.

DERBİLERDE BOŞLARI YOK
Beşiktaş
'ın yeni forveti Mario Gomez, Almanya ve İtalya'da zirveye oynayan takımlara karşı çıktığı 77 maçta 30 gol atarak müthiş bir istatistik yakaladı. F.Bahçeli Van Persie ise İngiltere ve Hollanda'da oynadığı 88 maçta 31 gol atıp, 23 de asist yaptı.

V.PERSİE'NİN MİLLİ FARKI!
ROBIN Van Persie 98 maçta attığı 49 golle, Hollanda futbol tarihinin milli formayla ağları en çok sarsan ismi ünvanını taşıyor. Van Persie bu alanda efsane isimleri geride bıraktı. Mario Gomez ise Almanya formasıyla 60 maça çıktı ve 25 gol atmayı başardı.






ORTALAMADA GOMEZ ÖNDE
Beşiktaş'ın yeni golcüsü Mario Gomez, başarısız geçen Fiorentina kariyerine rağmen hala Avrupa'nın en önemli hücumcularından birisi...

28 BİN 807 DAKİKA FORMA GİYDİ
Profesyonel kariyerinde 28 bin 807 dakika forma giyen İspanyol asıllı Alman forvet 249 gol atmayı başardı. Yani Gomez her 115 dakikaya 1 gol sığdırmayı başardı.



VAN PERSIE 146 DAKİKADA BİR!
Fenerbahçe formasını Shakhtar maçında ilk kez giyen Van Persie ise 31 bin 050 dakika sahada kaldı. Hollandalı yıldız ağları 212 kez sarsarken, 146 dakikada bir gol atmış oldu. Yani dakika-gol ortalamalarına bakıldığında Beşiktaşlı Mario Gomez bir adım önde gözüküyor.

40 MİLYONA ÇIKTILAR VE DÜŞTÜLER!
Robın Van Persie ve Mario Gomez'in ortak yanları, son iki sezonda yaşadıkları gözle görülür düşüş... Van Persie 2012 yılında Manchester United'a transfer olduğunda piyasa değeri 43 milyon Euro ile zirveye ulaştı. Şu anda ise 15 milyon Euro'ya kadar düştü. Mario Gomez ise 2013'teki müthiş performansı sonrası değerini 42 milyon Euro'ya çıkardı. Ama Fiorentina günleri beklenilenin aksine çok kötü geçince Alman forvetin fiyatı 10 milyon Euro'ya kadar geriledi.

SAKATLIKLAR KONUSUNDA DERTLİLER!
Van Persie ve Mario Gomez kariyerleri önemli sakatlıklarla geçmiş iki forvet... Van Persie şu ana kadar 108 maçı sakatlıklardan dolayı kaçırırken, Mario Gomez de 94 maçta bu nedenle forma giyemedi. 2009 yılında ayak bileğinden çok önemli bir sakatlık geçiren Van Persie, Arsenal formasını 33 maçta giyemedi. Gomez de 2012 yılında ayak bileğinden önemli bir sorun yaşadı. Bu nedenle Bayern Münih'te 19 maçta takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.

ONUR ÖZKAN / ÖZEL