Gelmiş gecmiş en iyisi Van Persie

Türkiye'ye Drogba, Jardel, Anelka, Anderson, Amokachi geldi. Ama yaş, kariyer ve form olarak bakıldığında Van Persie futbol tarihimizin en büyük forvet transferi olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 00:00
Gelmiş gecmiş en iyisi Van Persie

İÇİNDEKİLER

Transferleri tek tek İstanbul'a getiren Fenerbahçe, Robin Van Persie için geri sayıma başladı. Bu transferin resmileşmesi durumunda Van Persie yaş, kariyer ve form kıstasları göz önüne alındığında Türk futbol tarihinin en büyük forvet transferi olacak. Daha önce Türkiye'ye gelen Drogba, Jardel, Anelka, Keneth Anderson ve Amokhacki bu kıstaslar göz önüne alındığında Van Persie'nin gerisinde kalıyor.

2 KEZ PREMIER LİG KRALI OLDU
Van Persie Hollanda Milli Takım
tarihinin en golcü futbolcusu konumunda. 2 kez de Premier Lig'de gol kralı olma başarısı gösterdi.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KAZANANI!
HOLLANDALI yıldız Robin Van Persie aynı zamanda Türkiye Ligi tarihinin en çok kazanan futbolcusu olacak. Daha önce Drogba yıllık 4 milyon Euro ve 2 milyon Euro da imza parası karşılığında Galatasaray'a imza atmıştı.

YILLIK 4.5 MİLYON EURO
Van Persie'nin Fenerbahçe'nin yıllık 4.5 milyon Euro alacak. İmza parasının da bu rakama yakın olması bekleniyor. Maç başı ücretler dışında Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma, gruptan çıkma, çeyrek final ve yarı final bonusları da olacak.