Cimbom'un kaderini değiştiren maç

Hamzaoğlu ile birlikte çıkışa geçen G.Saray sezonun kader maçını 16. haftada oynadı. Cimbom derbiyi kaybetse Beşiktaş'ın 6, F.Bahçe'nin 4 puan gerisine düşecekti. Fakat gelen galibiyet herkesi kenetlendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 00:47
Cimbom’un kaderini değiştiren maç

İÇİNDEKİLER

Prandelli gitmiş, Hamza Hamzaoğlu gelmişti... Fakat camianın büyük kısmının aklında "Bu takım nasıl düzelir?" sorusu vardı. 3 gün içinde Türkiye Kupası'nda Eskişehir ve ligde alınan Akhisar galibiyetleri takımda, tribünde, yö- netimde kısacası tüm camiada havayı değiştirdi.

RÜYA GİBİ START
Ardından Konya'da Galatasaray adeta zirve yaptı. Hem 5-0'lık flaş galibiyet hem de Fatih Terim döneminden esintiler sunan futbol, Prandelli'nin kötü izlerini tamamen silmişti. Fakat 3-2 kazanılmasına rağmen Mersin İdman Yurdu maçı ve 1-1 berabere biten Gençlerbirliği maçındaki kötü futbol adeta taraftarları rüyadan uyandırır gibiydi. Acaba kötü günler geri mi gelecekti? Üstelik takımın önünde Beşiktaş deplasmanı vardı. Alınacak bir yenilgi belki de her şeyin sonu olacaktı. Beşiktaş'ın 6, Fenerbahçe'nin de 4 puan gerisine düşülecekti.

DÖNÜM NOKTASI OLDU
Fakat Olimpiyat Stadı'nda çok zor şartlarda Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle gelen 2-0'lık galibiyet tam anlamıyla sezonun dönüm noktası oldu. Fenerbahçe ile puan farkını 1'e indiren, Beşiktaş'ın da ensesine yapışan Galatasaray sezon başından bu yana ilk kez şampiyonluğa inanmıştı. Derbi zaferinden sonra oluşan bu hava tüm sezon boyunca takımın arkasından esecekti.

DEVRE ARASI KABUSU
İLK yarıyı kritik Beşiktaş galibiyeti ile tamamlayan Galatasaray için devre arası kampı tam anlamıyla kabus gibi geçti. Kötü turnuva organizasyonunun dışında, Semih Kaya ve Burak'ın yaşadığı sakatlıklar Hamza Hamzaoğlu'nu büyük sıkıntıya soktu. Fakat genç hoca bu zorlukları da aşmayı başarıp hedefe doğru yürümeyi sürdürdü.

A&A'NIN FARKI!
Ali Dürüst
ve Abdurrahim Albayrak'ın da takımın zirve yapmasında büyük payı oldu.

YARIN: ÖNCE HAMZAOĞLU İNANDI: OLACAK OLACAK!