Yeni lider Galatasaray

Galatasaray Süper Lig’in 28.haftasında konuk ettiği Gaziantepspor’la 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılılar golü 85.dakikada Hakan Balta ile buldu.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2015, 22:24
Yeni lider Galatasaray

İÇİNDEKİLER

Şampiyonluk yolunda Trabzonspor'a yenilerek yara alan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. TT Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip sarı-kırmızılılar 1-0 kazandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı kart cezalısı olan Wesley Sneijder'in yerine Emre Çolak'ı, sakat olan Hamit Altıntop'un yerine Felipe Melo'yu ve yedek soyundurduğu Yasin Öztekin'in yerine ise Olcan Adın'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

En önemli silahı Sneijder'den yoksun çıkan Sarı-Kırmızılılar ilk yarıda rakibine üstün futbol oynamasına rağmen istediği golü bulamadı. Lig sonunda 4.yıldızı takmak için kalan tüm maçları kazanmak zorunda olan Hamzaoğlu'nun ekibi istediğini ilk devrede alamadı.

MELO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Ligde en son 20. haftadaki Balıkesirspor müsabakasında oynayan ve ardından bel fıtığı ameliyatı geçirip, 16 Şubat'ta yapılan bu müsabakanın ardından 69 gün sonra takımıyla yeniden lig maçına çıkan Felipe Melo, mücadelenin 27.dakikasında gördüğü sarı kartla ceza durumuna düştü. Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkacak Sarı-Kırmızılı takımda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, kritik müsabakada 31 yaşındaki Melo'dan faydalanamayacak.

İlk yarıda her iki takımda gol bulamayınca ekipler soyunma odasına 0-0 berabere bitti.

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada galibiyet alıp liderlik koltuğuna oturmak isteyen Galatasaray ikinci yarıda gol arayışında daha bir istekli futbol sergiledi. Maça Yasin Öztekin'in dahil olmasıyla rakip kalede daha fazla bulunan sarı-kırmızılılar Burak Yılmaz ile bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı.

ARANAN GOL HAKAN'DAN GELDİ

Gol pozisyonlarını bir türlü değerlendiremeyen Galatasaray, mücadelenin 85.dakikasında sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Hakan Balta'nın kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımının aradığı golü buldu: 1-0 Hakan, uzun süren gol suskunluğunu giderirken en son 2012 yılında Süper Lig'de atmıştı.

Aslan aldığı bu galibiyetle puanını 61'e çıkararak liderlik koltuğuna otururken Gaziantepspor 35 puanla 10.sırada yer aldı.

SEMİH KAYA YİNE DÖNEMEDİ

Devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından takıma dönmesi merakla beklenen Semih Kaya, Gaziantepspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Sakatlığının tamamen düzeldiği ve yeniden form tuttuğu açıklanan Semih'in, hafta içi solunum yolları enfeksiyonu geçirmesi nedeniyle ilk 11'de düşünülmediği öğrenildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile yapılan her iki müsabakada da süre alan Semih, 16. haftadaki Beşiktaş derbisinden bu yana ligde şans bulamadı.

GAZİANTEPSPOR'UN BAŞINDA TANIDIK BİR İSİM

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi olan Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü, Galatasaray taraftarlarının yakından tanıdığı Okan Buruk yapıyor. Galatasaray alt yapısında yetişen ve 12 sezon sarı-kırmızılı formayı giyen Okan, teknik direktörlük kariyerinde 6. kez eski takımına karşı sahaya çıktı.

Okan Buruk, daha önce Elazığspor'un başında 4, Gaziantepspor'un başında ise 1 kez Galatasaray'ın rakibi olurken, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 4 yenilgi almıştı.