Potada Fener destanı

Basketbolun Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Maccabi Electra'yı İsrail'de uzatmalarda deviren Sarı Kanarya adını Madrid'de yapılacak final 4'a yazdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2015 Güncelleme 21 Nisan 2015, 02:19
Potada Fener destanı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Ülker'den tarihi başarı... Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'de son şampiyon İsrail temsilcisi Maccabi Electra'ya play-off çeyrek final serisinde 3-0 üstünlük kurarak, tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e kaldı.

İstanbul'da oynanan iki maçı kazandıktan sonra İsrail'in Tel Aviv şehrinde oynanan serinin üçüncü karşılaşmasında da rakibine 75-74'lük skorla şans tanımayan sarı-lacivertliler, taraftarını sokağa döktü. Seriyi 3-0 kazanan Fenerbahçe Ülker, 9. kez yer aldığı Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final'e kalmanın heyecanını yaşıyor. Sarı-lacivertlilerin bu kulvarda daha önceki en büyük başarısı 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynamasıydı. Fenerbahçe Ülker, Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak.

İspanya'nın başkenti Madrid'de 15-17 Mayıs
tarihlerinde şampiyonluk için mücadele edecek. Rakibini uzatmalarda mağlup eden Sarı Kanarya, 14 yıl önce o zamanki adıyla Efes Pilsen'den sonra bir ilki başardı. Sarı-Lacivertli takım, Avrupa'nın en zorlu deplasmanlarından biri olarak kabul edilen Maccabi deplasmanında deyim yerindeyse eli titremeden oynadı. Goudelock 15, Zisis 19 ve Vesely 12 sayıyla galibiyeti getiren isimlerdi.

Fenerbahçe'yi kısa süre içinde basketbolda bir marka haline getiren Obradovic için İsrailli gazeteciler bile, "Kusursuz" ifadelerini kullandı. Maçtan sonra konuşan tecrübeli Sırp koç, "Taraftarımızın sevincini anlıyorum. Ancak daha yolumuz var. Şampiyonluğu konuşmak için henüz erken. Önümüzde çok önemli bir yarı final maçı var. Onu geçtikten sonra şampiyonluğu konuşabiliriz" şeklinde konuştu.

OBRADOVİC ÇOK FARKLI

Fenerbahçe Ülker'in koçu Obradovic, son şampiyon Maccabi Electra'yı çeyrek finalde 3-0'la geçmeyi başardı. Bu tarihi başarıda hiç şüphesiz tecrübeli koçun imzası bulunuyor.

FİNAL-FOUR MAÇLARI 15-17 MAYIS'TA

Fenerbahçe Ülker'in adını yazdırdığı final-four heyecanı Madrid'de yaşanacak. 15-17 Mayıs tarihlerinde Madrid'de yapılacak organizasyonda temsilcimizin rakibi ya Real Madrid ya da Anadolu Efes olacak. İspanyol ekibi çeyrek final serisinde 2-0 önde bulunuyor.