Dirk Kuyt Dirk Kuyt! Fener geliyor!

F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İ.Y.'nu Dirk Kuyt (2), Hasan Ali ve Caner Erkin'in golleriyle devirdi. Fener yarı finalde Bursa ile eşleşti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2015 Güncelleme 17 Nisan 2015, 00:36
Dirk Kuyt Dirk Kuyt! Fener geliyor!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe sahalara müthiş döndü! Sarı-Lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti. Maça hızlı başlayan Kanarya, 6. dakikada Caner'in korner atışını Bekir İrtegün kafayla arka direkte bulunan Dirk Kuyt'a indirdi. Kuyt'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Nihat Şahin'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 30. dakikada Sow ceza sahasına girdikten sonra Mersin İ.Y. stoperi Efe tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Efe de bu pozisyonda kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı atışını Kuyt ağalara gönderdi. 49'da Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım'ın müthiş golüyle farkı 3'e çıkardı. Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın sert şutu ağlarla buluştu ve skor 3-0 oldu.

EMENIKE OYUNA GİRDİ. VİTES DAHA DA ARTTI
Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibine karşı gol aramaya devam etti. 61. dakikada oyuna sonradan giren Emenike'nin ortasında ceza saha içinde topla buluşan Caner'in vuruşu Mitrovic'e de çarparak ağlarla buluştu... Fenerbahçe skoru 4-0 yaptıktan sonra ataklarını daha sıklaştırdı. 72. dakikada Mersin İdmanyurdu Futacs ile gol buldu ve skor 4-1 oldu. 86'da Hasan Ali'nin ortasında Bekir'in kafa vuruşunu Nihat çıkarmayı başardı.

FENERBAHÇE'DEN GOL RESİTALİ!
SARI-LACİVERTLİ takım 4 Nisan'da oyandığı son lig maçında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-1 mağlup etmişti. Sarı Kanarya o maçtan sonra çıktığı kupa maçında rakip fileleri yine gole boğdu. Fenerbahçe 5 gollü Rize maçından sonra Mersin'e de 4 gol atarak 2 maçta 9 gol buldu. F.Bahçe'nin bu formu rakiplerini de korkutuyor.

DİRK KUYT: İNŞALLAH GERİ DÖNECEĞİM
KUYT, "Türkiye gibi bir ülkeyi bırakacak olmak benim için üzücü. Fenerbahçe kariyerimi şampiyon olarak tamamlamak istiyorum. Fenerbahçe'deki futbolculuk kariyerime son veriyorum ama inşallah gelecekte geri döneceğim" şeklinde konuştu.

BURSA'YA DA FARKLI TARiFE
F.Bahçe'nin stoperlerinden Bekir İrtegün, ligde karşılaşacakları Bursaspor'u da Kadıköy'de taraftarının desteğiyle farklı yeneceklerini söyledi.

SAKAT İSİMLER KUPADA RiSKE EDiLMEDi
Fenerbahçe'de sakat oyuncuların hiçbiri dünkü Mersin İdmanyurdu maçında riske edilmedi. Sakatlıkları süren Volkan, Bruno Alves, Egemen ve Diego ilk 18'e alınmadı.