İşte paralel kumpasın belgesi

Cihan Oskay, savcılığa "Ekrem Dumanlı beni Zaman'a çağırdı. Aziz Yıldırım aleyhine şike ve Ergenekon'da tanıklık yapmam için köşe yazarlığı teklif etti" dedi, belge sundu. Belgede Oskay'ın 2009'daki görüşmeye gelmek için uçak biletini Zaman'ın Haber Müdürü M.Fatih Uğur'un aldığı belirlendi. Fener belgeyi 28 Nisan'daki duruşmaya delil olarak verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2015 Güncelleme 15 Nisan 2015, 02:04
İşte paralel kumpasın belgesi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin daha önce yapmış olduğu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen "Şike kumpas" soruşturmasında tanık olarak dinlenen Cihan Oskay'ın anlattıkları gündeme bomba etkisi yaptı. Cihan Oskay, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'ya 2009 haziranında kendisine Zaman Gazetesi yazarlığı teklif edildiğini, Genel Yayın Yönetmesi Ekrem Dumanlı ile görüştürüldüğü ve kendisine Aziz Yıldıdrım Ergenekon Davası'nda sanık durumuna düşmesi için tanıklık yapmasının istendiğini açıklamıştı. Cihan Oskay başsavcı vekiline "Ben şike davasının yeniden yargılanması yapılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Nisan 2015 tarihli duruşmasında tanıklık yapmak istiyorum" ifadesini de kullanmıştı. Tüm bunların üzerine dün önemli bir belge ortaya çıktı...

UÇAK BİLETLERİ VE OTELİN PARASI AYNI KİŞİDEN!

Belgede Cihan Oskay'a Atlas Jet firmasından İstanbul'a gidiş dönüş biletinini Muhammet Fatih Uğur tarafından alındığı görülüyor. Muhammet Fatih Uğur Zaman Gazetesi'nin Haber Müdürlüğü görevini yürütüyor. Cihan Oskay da uçak biletlerinin ve kaldığı otelin parasının aynı kişi tarafından karşılandığını İstanbul Cumhuriyet Başsavı Vekili'ne belgeleriyle sundu. İşte bu andan itibaren Fenerbahçe Kulübü ortaya konan bu belge için devreye girdi!



FENER BELGEYİ DELİL OLARAK MAHKEMEYE SUNDU

Fenerbahçe Kulübü'nün avukatları Cihan Oskay'ın paralel yapı iddianamesi için verdiği ifadeyi ve belgeyi dün 28 Nisan tarihinde yapılacak şike mahkemesine sundu. Sarı-Lacivertli kulübün hukuk temsilcileri bu belgenin delil olarak kabul edilmesini de yazılı bir başvuru ile talep etti. Mahkeme sunulan delili inceledikten sonra delil olarak kabul veya redine karar verecek. Ancak savcının başrusuyla mahkeme heyetinin bu belgeyi delili olarak kubul etmesinin beklendiği ifade edildi.

BELGE MAHKEMEYE SUNULDU
Fenerbahçe yönetimi, kulübün avukatları aracılığıyla Cihan Oskay'a alınan uçak biletlerinin belgesini şike mahkemesine delil olarak sunduğu bildirildi.

PARALEL DAVASI YENİ BİR BOYUT KAZANDI!
Fenerbahçe Kulübü, şike davasında kendilerine kumpas kurulduğunu iddia etmiş hatta bununla ilgili olarak mahkemeye başvurmuştu. Cihan Oskay'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'ya verdiği ifadeler ve ardından ortaya çıkan uçak biletleriyle ilgili belge sadece Fenerbahçe'nin davasını değil paralel örgüt davasına da yeni bir boyut kazandırabilir.

2. GÜN DUMANLI İLE GÖRÜŞTÜ
İlk gün Zaman Gazetesi'ndeki görüşmenin gece yarısına kadar sürdüğünü belirten Oskay, ertesi sabah Ekrem Dumanlı ile görüştürüldüğünü söyledi!

Belgede Oskay'ın 2009'daki görüşmeye gelmek için uçak biletini Zaman'ın Haber Müdürü M.Fatih Uğur'un aldığı belirlendi. Fener belgeyi 28 Nisan'daki duruşmaya delil olarak verdi...