"Olay aydınlanana kadar oynamayacağız"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, "Biz bu olay aydınlanana kadar futbol oynamayacağımızı açık şekilde belirtiyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 06 Nisan 2015, 17:20
Olay aydınlanana kadar oynamayacağız

İÇİNDEKİLER

Sarı-lacivertli kulüp, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından takım kafilesine yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılan toplantının ardından konuşan yönetici Mahmut Uslu, "Türkiye ve Fenerbahçe için çok önemli günler yaşadık. Kısa zamanda bu failler bulunacaktır. Bu sadece Fenerbahçe'ye yapılan bir olay değil, çok ciddi bir olay. Tamamen şoföre yönelik bir atış bu. Bazı kamu görevlileri bunun taş olduğunu savundu ancak böyle bir durum yok. Biz provokasyona gelmiyoruz ve bekliyoruz dedi.

"FUTBOLCULARIN PSİKOLOJİSİ İYİ DEĞİL"
Yaşanan olayın ardından futbolcuların psikolojisinin iyi olmadığına dikkat çeken Uslu, "İnsanları öldürmek istiyorlar ve bazı insanlar bunu anlamakta zorlanıyor. Bu iş planlanmış bir iştir ve aydınlatılması lazım. Hocamızda önde oturuyordu ve 20 cm. ile kurtuldu. 110 km hızla gidiyoruz ve kurşunlanıyoruz. Olayın ardından anlaşılmadı ama bir gün sonra futbolcular ile oturduk konuştu. Onlarında psikolojisi hiç iyi değil. Sow ile ilgili kaçıp gittiği ile ilgili bir takım yazışmalar var. Sow hocasından izin aldı ve öyle gitti diye konuştu.

AYTÖRE: "41 KİŞİ ÖLDÜRÜLMEK İSTENMİŞTİR"
Olayın Fenerbahçe'ye yönelik düzenlenen bir suikast olduğuna dikkat çeken Fenerbahçe Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, "Bu eylemde 41 kişi öldürülmek istenmiştir. Bu olay Fenerbahçe'ye düzenlenen bir suikasttır. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi, bir bölgeye, kendi insanımıza mal etmek gibi bir düşüncemiz yoktur. Bu Trabzonspor odaklı bir eylem değildir, terör eylemidir. Artık bu müsabakaları oynamanın anlamı yok, anlatmak istediklerimizin temelinde bu yatıyor. Sakat futbolcuların iyileşmesi için erteleme talep ettiğimiz yönünde haberler var, bunlar sığ düşüncelerdir şeklinde konuştu.

"OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMAK İSTEMİYORUZ"
Olayların aydınlanana kadar futbol oynama niyetlerinin olmadığına dikkat çeken Aytöre, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiçbir şampiyonluk, bir candan daha önemli değil. Bizim bu ligleri şu kadar erteleyin diye bir talebimiz yok, şampiyonluğun da bir önemi yok. Önemli olan bu sporun can güvenliği altında yapılmasıdır. Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir olaydır. Bu olayda Fenerbahçe Spor Kulübü üstüne düşeni en iyi şekilde yapmıştır. Beklentimiz bu olayların takibinin aynı ciddiyetle sonlandırılmasıdır. Biz bu olay aydınlanana kadar futbol oynamayacağımızı açık şekilde belirtiyoruz. Çok iyi biliyorsunuz ki, bunun Trabzonspor - Fenerbahçe hesaplaşmasıyla alakası yoktur. Terör örgütünün beslendiği bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Amaçlanan her ne olursa olsun, bir toplumsal zıtlaşmanın hiçbir yerinde Fenerbahçe olmayacaktır. Camiaları, toplumsal zıtlaşmanın parçası yapmamak için elimizden geleni yapacağız, bugüne kadarda yaptık. Terörize eylemleri ortadan kaldırmak için elbirliği ile bir şeyler yapmamız gerekiyor. Soruşturma çok sıcak ve çok net ifadeler de kullanmak istemiyoruz. Öncelikle Fenerbahçe ayrımcılığını bir kenara bırakmak lazım, daha da öteye gidiyoruz Fenerbahçe faşizmini ortadan kaldırmak lazım.

"GEÇİCİ TEDBİRLERİN ÖNEMİ YOK"
Kendileri için geçici tedbirlerinin öneminin olmadığını ifade eden Aytöre, "Bizim için liglerin ertelenmesi, maçların ötelenmesi ya da bu tür alınacak geçici tedbirlerin hiçbir önemi yok. Biz can güvenliğinden bahsediyoruz, biz camiaların birbirlerine kutuplaşmasından bahsediyoruz diyerek sözlerini sonlandırdı.

MOSTUROĞLU: "TÜM ÜLKEYE YAPILMIŞ BİR VAHŞETTİR
Deniz Tolga Aytöre'nin ardından söz alan Şekip Mosturoğlu ise "Bu tüm ülkeye yapılmış bir vahşettir. Başkanımız 3 Temmuz sonrası, 'Bu sadece bir şike olayı değil' derken bugünleri kastediyordu. Bu, yanan bir odundur. O yüzden kimse dokunmasın. Bizim davamız da diğer davalar gibi kumpastır. Bu kumpasın ortaya çıkmasını sağlayan da bizim taraftarımızın dik duruşudur. Eğer bu olay bir terör eylemi ise bu yolla toplumun sinir uçları kaşınıyorsa herkesin tepki göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.