Cimbom Ekici'yi beğenmemiş!

Bu sezon üst üste 4 maçta frikik golü atarak sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da dikkatini çeken Mehmet Ekici, G.Saray'a 1 milyon Euro'ya önerilmiş. Ancak scout ekibi yetersiz raporu verince transfer aytmış.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2015 Güncelleme 11 Mart 2015, 00:12
Cimbom Ekici’yi beğenmemiş!

İÇİNDEKİLER

Attığı frikik golleri ve yaptığı asistlerle Trabzonspor'a hayat veren Mehmet Ekici'nin Trabzon'a gelmeden önce Galatasaray'a önerildiği ortaya çıktı. Ancak Sarı-Kırmızılı ekibin scout ekibi, Ekici'yi yetersiz bulup olumsuz rapor vermiş. 1 milyon Euroluk bonservisiyle G.Saray'ın kapısından dönen Ekici, şimdilerde Trabzon'da frikik rekoru kırıyor. Frikik sırrını açıklayan Ekici, bu durumun çok fazla abartılmaması gerektiğini ifade ederek, "Sezon başında herkes yatarken ben çalışıyordum. Salondan çıkmadım. Kimseyle sohbet edecek kadar bile zamanım olmadı. Antrenmanlar bitti ben tek başıma çalışmaya devam ettim. Arkadaşlarım bile bana bu konuda kızdı ama şimdi bunun meyvelerini topluyorum. Trabzonspor beni istediğinde kendi kendime, 'İşte şimdi senin sıran geldi' dedim. Ve bu kararımda ne kadar haklı olduğumu şimdi bir kez
daha görüyorum" diye konuştu.

UEFA'NIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ.. MANŞET YAPTI!
Mehmet Ekici'nin frikikten attığı gollere UEFA'da kayıtsız kalmadı. UEFA Avrupa Ligi hesabından yapılan paylaşımda, "Başka bir gün, Mehmet Ekici'nin Süper Lig'de bir başka serbest vuruş golü. Bu sezon Trabzonspor adına 5'inci serbest vuruş golü" ifadesi kullanıldı. Aynı gönderide Mehmet Ekici'nin sevinç fotoğrafının üzerine ise, "Ekici, serbest vuruş ustası" yazıldı. Avrupa basınında Mehmet Ekici'nin frikikleri David Beckham ile bile kıyaslandı.

10 FRiKiKTE 10 GOL
ÜST üste 4 maçta frikik golü atan Mehmet Ekici'nin sırrı ortaya çıktı. Mehmet Ekici'nin Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde son idmanda attığı 10 frikikten 10'unu da gole çevirdiği öğrenildi. Antrenman bittikten sonra cansız mankenlerle serbest vuruş çalışması yapan Ekici, kalede genç file bekçileri varken kullandığı 10 serbest vuruşu da golle sonuçlandırmayı başardı. Bu sırada genç kalecileri de üzülmeleri için teselli eden Ekici'nin bu performansını teknik heyet ve takım arkadaşları da ayakta alkışladı. Bordo-Mavili takımın file bekçisi Hakan Arıkan ise Ekici'yle ilgili olarak, "Rakip olmadığımız için mutluyum. Bize ve Türk futboluna çok şey kattığı bir gerçek" diye konuştu.

SON FRİKİK BÜKÜCÜ
Mehmet Ekici
için bordo mavili taraftarlar, "Son frikik bükücü Mehmet Ekici yine affetmedi", "Ribas ve Sosa'nın yıldız olduğu ligde Mehmet Ekici galaksidir", "O bir star, o bir adam" diye yazdı.