Avni Aker'de gol düellosu

Trabzonspor Spor Toto Süper Lig’in 22.hafta kapanış maçında konuk ettiği Karabükspor’u 3-2 yendi. Bordo-mavililerde Mehmet Ekici 2 gol 1 asistle yıldızlaştı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 22:31
Avni Aker’de gol düellosu

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'a, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Napoli'ye elenen Trabzonspor, Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker'de oynanan karşılaşmada ev sahibi bordo-mavililer 3-2 kazandı.

Mehmet Ekici 2 gol 1 asistle maçta yıldızlaşırken Trabzonspor 3 puana 3 golle ulaştı. Ersun Yanal yönetimindeki bordo-mavililerin gollerini 39.dakikada Mehmet Ekici ve 84.dakikada Oscar Cardozo'dan gelirken Teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayıran Kardemir Karabükspor, yeni teknik direktörü Yılmaz Vural ilk maçına çıkan kırmızı-mavili ekibin gollerini ise 43.dakikada Abdou Traore ve 45+2'de de Onur Ayık kaydetti.

Trabzonspor aldığı bu galibiyetle puanını 40'a çıkararak 4.sıraya yükselirken Karabükspor 17 puanla 17.sırada kaldı

CONSTANT KADRO DIŞI
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk eden Trabzonspor'da Gineli futbolcu Kevin Constant, disiplinsiz davranışları nedeniyle kadroya alınmadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen hafta perşembe günü İtalya'nın Napoli takımıyla deplasmanda oynanan karşılaşmada yedek kulübesinde oturtulan ve daha sonra disiplinsiz davranışlar göstermesi nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal tarafından Kardemir Karabükspor maçının antrenmanlarına alınmayan Constant, bu akşam maç kadrosunda da kendine yer bulamadı.

Sezon başında Milan'dan 2,5 milyon avro bonservis bedeli ile kadroya dahil edilen Gineli futbolcunun yarın savunmasını vereceği ve bunun ardından kadro dışı kararının açıklanacağı belirtildi.

Ersun Yanal da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Constant'a çarşamba gününe kadar izin verdiklerini ve yarın savunmasının ardından durumuyla ilgili karar vereceklerini söyledi.

Trabzonspor'da eksikler
Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Belkalem, Onur Recep Kıvrak, Yatabare, Yusuf Erdoğan, Waris ile kart cezalısı Medjani, takımda yer alamadı. Ferhat Yazgan ve Musa Nizam da 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

KARABÜK'TE EKSİKLİKLER
Kardemir Karabükspor'da sakatlıkları bulunan Aykut Özer, Aykut Akgün, İbrahim Serdar Aydın, Hakan Özmert, Fatih Candan, Kuca Alves Miranda ve Alpay Koçaklı kadroda yer almadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde 6 bin dolayında taraftar, bordo-mavili takımı destekledi. 100 dolayında konuk ekip taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Her iki takım oyuncuları sahaya Yeşilay tarafından hazırlanan "Uyuşturucu ile ver-kaç yapmayın", "Bağımlılıkla mücadele 95 yaşında" yazılı pankartla çıktı.