Zafer destan intikam

Anfield'da 1-0 yenildiği İngiliz devini 60 bin taraftarı önünde perişan eden Beşiktaş 72'de Tolgay Arslan'ın füzesi ile 1-0 öne geçti... Kalan dakikalar ve uzatmalarda skor değişmeyince penaltılara gidildi. Kara Kartal 5'te 5 atıp UEFA Avrupa Ligi'nde adını 3. tura yazdırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 03:47
Zafer destan intikam

İÇİNDEKİLER

Kara Kartal tarih yazdı... Anfield'da 1-0 yenildiği Liverpool'u Olimpiyat Stadı'nda 60 bin taraftarının önünde konuk eden Beşiktaş, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçı penaltılarla 5-4 kazanarak adını UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tura yazdırdı... Siyah-Beyazlılar ilk yarıda tutuk bir futbol sergiledi. 20. dakikada Sterling'in sert şutunda kaleci Cenk meşin yuvarlağı son anda kurtardı. 33. dakikada Balotelli'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sterling'in yerden sert vuruşunda kaleci Cenk topa müthiş uzandı. İlk yarı 0-0 sona erdi. Beşiktaş ikinci devrede fırtına gibi esti. 51'de Serdar, 53'te Sosa'nın uzaktan şutlarını Mignolet kurtardı. 70'te Tolgay'ın füzesi direği yaladı. Tolgay 2 dakika sonra Demba Ba ile verkaca girip ceza sahası dışından mükemmel vurdu: 1-0.

90'DA DEMBA BA'NIN ŞUTU ÜST DİREKTE PATLADI...
90'da Demba Ba'nın şutu üst direkte patlayınca maç uzatmaya gitti... Uzatmalarda da skor değişmedi ve penaltılara geçildi. Beşiktaş'ta Demba Ba, Gökhan, Veli, Atiba ve Tolgay topu ağlara yolladı. Liverpool'da ise Lambert, Lallana, Emre ve Allen'ın penaltıları ağlara gitti. Fakat Lovren topu auta atınca Beşiktaş tarihi bir zafer yazdı.

SEN NEYMiSSiN BE TOLGAY
İkinci yarıda Sosa'nın yerine giren gurbetçi futbolcu attığı muhteşem gol ve sergilediği oyunla taraflı tarafsız herkesin çok büyük beğenisini topladı...
DEVRE arasında çok sansasyonel bir şekilde Beşiktaş'a imza atan Tolgay Arslan dün gece sahne aldı... Liverpool karşısında ikinci yarıda oyuna giren gurbetçi futbolcu, attığı müthiş golle Siyah-Beyazlılar'ı öne geçirdi. Yaklaşık 30 metreden bir şutu da direği yalayan Tolgay Arslan sergilediği futbolla da büyük beğeni topladı. Yüksek top tekniği ile dikkatleri üzerine çeken yıldız futbolcu, Beşiktaş'a çok şeyler katacağını gösterdi.

BİLİC'İN SOLDA TERCİHİ OPARE OLDU
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bilic, Motta ve İsmail'in yokluğunda savunmanın solunda Daniel Opare'yi görevlendirdi. Devre arasında alınan Ganalı yıldız sürati ve çabukluğu ile dikkatleri üzerine çekti.

11 ÜLKE CANLI YAYINLADI
Beşiktaş-Liverpool
maçını tam 11 ülkede yayınlandı. Mücadeleyi, 10'dan fazla internet sitesi de canlı verdi.

BEŞİKTAŞ MAÇININ TARİHİ DEĞİŞTİRİLDİ
TFF, Rizespor- Fenerbahçe ve Beşiktaş-Başakşehir maçlarının tarihlerini değiştirdi. Yeni programa göre Rize- Fenerbahçe maçı 4 Nisan Cumartesi saat 19.00'a, Beşiktaş- Başakşehir maçı ise 6 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'ye alındı.