Olimpiyat'ta tarihi gece

Olimpiyat Stadı'nda 63 bin 122 biletli seyirci vardı. Liverpool maçı, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında evinde en çok seyirci topladığı maç olarak da tarihe geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 01:34
Olimpiyat’ta tarihi gece

İÇİNDEKİLER

Atatürk Olimpiyat Stadı dün gece tarihi gecelerinden birini yaşadı. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki kaderini belirleyecek kritik maça Siyah-Beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın satışa sunulan 49 bin 359 bileti günler öncesinden tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri, konuk ekip taraftarlarıyla birlikte karşılaşmayı 63 bin 122 biletli seyirci izledi. Liverpool karşılaşması, Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'nda evinde en çok seyirci topladığı maç olarak da tarihe geçti. Beşiktaş taraftarının Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirdiği ambians tek kelimeyle harikaydı. Beşiktaş-Liverpool maçını bin 500 civarında yakın Liverpool taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

LİG MAÇLARINDAKİ REKOR DA BEŞİKTAŞ'IN
BU arada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda resmi maçlardaki seyirci rekoru da Beşiktaş'a ait. Siyah-beyazlıların, Galatasaray ile geçen sezonun 5. haftasında oynadığı derbiyi 76 bin 127 biletli taraftar izlemişti. Bu sezon Süper Lig'de e-bilet sisteminin tam olarak oturmaması ve bununla birlikte taraftar sayısının çok azılmış olmasına rağmen böyle bir sezonda Beşiktaş taraftarının dün geceki rekoru son derece anlamlıydı.

ATİBA KOŞTU İZLEYENLER YORULDU!
BEŞİKTAŞ orta sahasının en çalışkan isimlerinden biri Atiba oldu. Kanadalı orta saha oyuncusu sahada basmadık yer bırakmazken kaptığı toplarla takımına nefes aldırdı. 120 dakika oyunca temposunu düşürmeyen Atiba, orta sahanın dinamosu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

VELİ: DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
BEŞİKTAŞ'ta 90 dakika sahada kalıp penaltı atan isimlerden biri olan Veli Kavlak, "Penaltılarda kaybetseydik yazık olacaktı. Hakeden turu geçti. Bu büyük taraftara da teşekkür ediyorum. Liverpool gibi bir devi eledik ama daha işimiz bitmedi. Avrupa Ligi'nde yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

HUZUR İÇİNDE UYU SEBA!
HER zaman taşkınlıkları ile gündeme gelen İngiliz taraftarlar, İstanbul deplasmanında alkış alan bir harekete imza attı... Olimpiyat Stadı'nda takımlarını yalnız bırakmayan Liverpool'lu taraflarlar, "Rest in peace Seba (Huzur içinde uyu Seba)" pankartı açtılar. Beşiktaşlı taraftarlar da efsane başkan için hazırlanan bu pankarta alkışlarla karşılık verdiler.