Fırtına'dan buraya kadar!

Bordo-Mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde prestij için çıktığı Napoli maçını tek golle yitirdi. 19. dakikada De Guzman'ın golüyle Karadeniz Fırtınası Avrupa defterine hüzünlü veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 01:45
Fırtına’dan buraya kadar!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'ne mağlubiyetle veda etti: 0-1. Bordo-Mavililer, 18. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici topu ceza sahasına gönderdi. Penaltı noktasının hemen gerisinde topu önünde bulan Oscar Cardozo şutunu çekti ancak top defanstan geri döndü. Dönen topun gelişine bu sefer Salih Dursun şutunu çekti ancak top bir kez daha Napoli defansından geri döndü. 1 dakika sonra ise Napoli golü buldu. Jose Callejon topla birlikte ceza sahasına girip şutunu çekti. Kaleci Hakan Arıkan'dan dönen topu iyi takip eden Jonathan De Guzman topu ağlara gönderdi. 21'de ceza sahasının sol tarafında son çizgide topla buluşan Jonathan De Guzman penaltı noktası üzerindeki Callejon'a pasını aktardı. Callejon topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekti ancak top kaleci Hakan Arıkan'dan geri döndü. 25'te Napoli ceza yayı üzerinde Cardozo topu Fatih Atik'e indirdi. Tecrübeli oyuncunun şutu az farkla auta gitti.

İKİNCİ YARIDA TEK BAŞINA DUVAR ÖRDÜ KALEYE
55. dakikada ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Ghoulam şutunu çekti ancak kaleci Hakan Arıkan yatarak topu kontrol etti. Ceza sahası yayının hemen içinde topla buluşan Jorginho yerden sert vurdu ancak kaleci Hakan yatarak iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı. 68'de Callejon'un şutunu bir kez daha Hakan çıkardı. 5 dakika sonra yine Hakan devleşti kalede. 79'da Mertens'in şutunda Hakan Arıkan gole izin vermedi.

JOSE BOSINGWA: ELDE TEK LiG VAR
BORDO-MAVİLİ takımın Portekizli oyuncusu Jose Bosingwa, Napoli maçından sonra yaptığı açıklamada, "İtalya'da yine günümüzde değildik. Türkiye Kupası'ndan sonra Avrupa'ya da veda ettik. Şimdi elemizde sadece lig kaldı. Avrupa biletini kapmak için mücadele edeceğiz. Taraftarımızdan Napoli maçı için özür diliyoruz" dedi.

YANAL'DAN 3 DEĞİŞİKLİK
TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli maçında, UEFA'ya isimleri bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant'ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik'e ilk 11'de şans verdi. Ersun Yanal böylece Kamaspaşa ile oynanan on lig maçına göre 3'lü rotasyona gitmiş oldu.

ALKIŞLAR HAKAN'A
İlk maçta 4 gol yiyen Hakan Arıkan, dün gece Napoli'de önemli kurtarışlara imza attı
Trabzonspor kalecisi Hakan Arıkan yediği golde bir hata yapmazken yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Son derece motive gözüken Hakan, savunmadaki arkadaşlarına da cesaret verdi. Tecrübeli kaleci, "Tur şansımız ilk maçta azalmıştı. Prestij mücadelesi verdik" dedi.

NAPOLİ'DE 61 ŞOVU!
Trabzonsporlu taraftarların klasikleşen 61. dakika şovu Napoli'de de sürdü ancak stadyumdaki 16 bin İtalyan meşaleli bayraklı şova büyük tepki gösterdi. İtalyanlar 61. dakika şovunu sürekli ıslıklasalar da Bordo-Mavili taraftarlar klasikleşen şovunu tamamladılar.

iTALYANLAR CEZA ALMALI!
Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Mehmet Ekici Napoli maçı sonrasında "Söyleyecek fazla birşey yok. Elendik. Ancak elimizden geleni yaptık. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Ama arma ve Türk bayrağına yakışır şekilde mücadele ettik. İtalyanlar'ın taraftarlarımıza yaptığı saldırıyı da kınıyorum" dedi.

iLK MAÇTA KAYBETTiK
MAÇIN ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "İlk maça oranla daha iyi mücadele ettik. Rakibimize bundan sonraki turda başarılar diliyorum. Güçlü bir rakiple oynadık. İlk maçta aldığımız skor bizim için ikinci maçı oldukça zor bir hale getirmişti. Ama olmadı" diye konuştu.

AYKUT: LiGDE HEDEFiMiZ VAR!
Trabzonspor'un stoperlerinden Aykut Demir, "Avrupa bitti. Bunun için üzgünüz. Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi.

ERSUN YANAL'A FENER EŞOFMANI
Statta dağıtılan NapoliGol isimli derginin Trabzonspor'un tanıtıldığı kısmında, Ersun Yanal'ın Fenerbahçe eşofmanlı geçen yıldan kalma fotoğrafının bulunması dikkat çekti.