Kupanın 10'uncu harikası

İlk periyotta öne geçtikten sonra rakibine hiç yakalanmayan Andaolu Efes son bölümde de hata yapmayınca kupanın sahibi olduA. nadolu Efes'te Saric 17 Krstic 13 sayı ile oynadı. 12 sayı ile oynayan Huertel finaliMn VP'si seçildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:19
Kupanın 10’uncu harikası

İÇİNDEKİLER

Royal Halı Türkiye Kupası final karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 70-60 yenerek kupanın sahibi oldu. Anadolu Efes 10. kez bu kupanın sahibi olmayı başardı. Gaziantep'te oynana kupanın final karşılaşmasında ilk periyotta Fenerbahçe Ülker, attığı basketlerle öne geçse de Anadolu Efes geriden gelerek periyodun berabere tamamlanmasını sağladı. İkinci periyotta temposunu arttıran Anadolu Efes, arka arkaya bulduğu basketlerle periyodu 5 sayı farkla önde tamamladı. Fenerbahçe Ülker hücumda zorlanırken bunda Anadolu Efes'in yaptığı etkili savunmanın da payı büyüktü. Fenerbahçe Ülker ilk yarıda düşük bir üç sayı yüzdesiyle oynadığı gibi, hücum ribauntlarında da sıkıntı yaşadı. Üçüncü periyotta Fenerbahçe Ülker'den Bjelica ile Vesely'in 5'er sayısı, farkı ancak 4'e düşüre bildi. 3. periyodu da Anadolu Efes 51-47 önde tamamladı.

ŞUTÖRLER SESSİZ KALDI...
Son periyotta Fenerbahçe Ülker, skorda dengeyi kurmak için büyük çaba sarfetti. Ancak Fenerbahçe'nin etkili şutörleri bu periyotta da istenilen randımanı veremedi.

FENER 2 SAYIYA KADAR İNDİRDİ
Son periyotta Fenerbahçe Ülker farkı 2'ye kadar düşse de Anadolu Efes bulduğu kritik 3'lük sayılarla rakibininin öne geçmesine izin vermedi. Efes 4. periyotta da iyi savaunmasını sürdürdü. Son bölümde hata yapmayan Anadolu Efes rakibini 70-60 yenerek Royal Halı Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.