Trabzon'a niyet Antep'e kısmet!

Trabzon maçında her şeyi yapan, ama golü bulamayan F.Bahçe bunun acısını Gaziantep'ten çıkardı. 1 gol kaçıran Kanarya 5'ini kaleye gönderdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 01:00
Trabzon’a niyet Antep’e kısmet!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 20. haftasında ligin formda ekiplerinden Gaziantep'e konuk olan Fenerbahçe, kötü zemine rağmen hiç ummadığı kadar kolay bir galibiyete imza attı. Geçtiğimiz hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzon'a karşı çok iyi bir performans ortaya koyan, özellikle şut istatistiklerini altüst eden Fenerbahçe sadece golü bulamamıştı. Trabzon beraberliği sonrasında kupada Rize galibiyetiylye moral bulan Fenerbahçe, dün gece önceki haftanın aksine hiç de cömert davranmadı. Antep'te gol olup yağan Fenerbahçe Emenike, Kuyt, Sow (2) ve Emre'nin golleriyle farka koştu ve adeta "O kadar gol sadece 1 maçta kaçar" dedi. Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal "Ne yazık ki benim hiç istemediğim ve arzulamadığım bir şey oldu. Rakibimize birkaç tane net pozisyon verdik. Bu nedenle taktiksel değişikliğe gittik" dedi.

KARTAL: BİZ 24 KİŞİYİZ. KUPA, LİG FARKETMİYOR...
2. yarıda mükemmel bir performans sergilediklerini Trabzon'da kaçırdıklarını burda attıklarını ve şampiyonluk yolunda lerlediklerini söyleyen Kartal, Selçuk-Diego değişikliği için ise şu ifadeleri kullandı: "Biz 24 kişilik bir takımız. Kupa, lig fark etmiyor. O giriyor, bu çıkıyor. Herkes her yerde hazır olmalı. Biz bunu sağladık. Takımda herkes birbirine destek oluyor. Şu ana kadar iyi geldik, aynı performansımızı devam ettirip
şampiyon olmak istiyoruz"


MOUSSA DiYE BiRi!
58'de Kuyt'a asist yapan, 60 ve 68'de 2 gol atan Moussa Sow, performansıyla göz kamaştırdı. Senegalli yıldız verdiği kiloların karşılığını aldı
FENERBAHÇE Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın sol kanatta Alper Potuk'un yerine tercih ettiği Moussa Sow, formasının hakkını verdi. İlk yarıda takımının en çok çaba sarfeden oyuncularından biri olan Senegalli yıldız. 58'de Kuyt'a harika bir asist yaptıktan sonra 60'da Caner'in asistini gole çevirdi. Zaman zaman sağ kanada da geçen Moussa Sow, Afrika Kupası'ndan formda döndüğünü de ispat etti. Moussa Sow, verdiği fazla kiloların etkisini de sahada hissettiriyor.

BU GECE ÇOK MUTLUYUZ
Moussa Sow, "Gollerim için mutluyum. İlk golden sonra durduk. Antep 3 net pozisyon buldu. İşin şekli değişebilirdi" diye konuştu.

KUYT: FARK ATTIK AMA ŞANSLIYDIK
Maçın ardından konuşan 2. golün sahibi Kuyt, "Çok mutluyuz. Farklı bir sonuç aldık. Ama ilk yarıda gol yemediğimiz için şanslıyız. Rakibimizin çok net pozisyonları vardı" dedi.

EMRE: BANA KÜFÜR OLMADI
Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emre Belözoğlu, G.Antep'e gelişte yaşanan olaylar hakkında " Bugün Sevgililer Günü. Çiçeğe karşı çiçek verdik. Hava alanında bana karşı küfür olmadı. Bu çiçeği al Aziz Yıldırım'a götür dediler" dedi. Galatasaray'daki tokat kriziyle ilgili soruya da muhatap olan tecrübeli futbolcu, "Herkes kendi camiasını temsil ediyor. Başkanların konuşmasına başkanlar cevap versin" ifadesini kullandı.

CANER ERKİN'DEN 6'NCI ASİST!
FENERBAHÇE'nin 3. golünde Moussa Sow'a al da at cinsinden bir asist yapan Caner Erkin, bu sezon ligdeki 6. asistine imza attı. Maç boyunca sol kanadı iyi kullanan Caner Erkin, savunma görevini de yerine getirdi.

SELÇUK ŞAHİN 2. BAHARI YAŞIYOR
Maçın 2. yarıında oyuna giren Selçuk Şahin ortaya koyduğu futbolla yine gözdoldurdu. Takımının yükselen değeri olan Selçuk Şahin, soğukkanlılığı, çalışkanlığı ve isabetli paslarıyla dikkat çekti. Selçuk, kafayla bir de gol atıyordu ama az farkla dışarı çıktı.

BU SAHADA OYNAMAK ZOR
Maçın ilk yarısında sakatlık geçiren ve daha sonra oyuna dönen Gökhan Gönül, oldukça kötü bir zeminde oynadıklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Yolumuza devam ediyoruz. Derbiye kadar 2 maçımız var. Onları da kazanıp Galatasaray derbisine moralli çıkmak istiyoruz" dedi.

KOŞU RAPORU DİEGO'YA YETMEDİ
MAÇIN ilk yarısı bittiğinde Diego Ribas 6 bin 100 metre ile hem Fenerbahçe'nin hem de maçın en çok koşan futbolcusu durumundaydı. Ancak buna rağmen teknik patron İsmail Kartal, orta sahanın defansif gücünü arttırmak istedi ve 2. yarıya Diego'nun yerine son maçların formda oyuncusu Selçuk Şahin'i soktu.