Fenerbahçe'den altın vuruş

THY Avrupa Ligi F Grubu'nda Anadolu Efes'i İpekçi'de son 2 dakika içindeki oyunuyla deviren F.Bahçe Ülker, 7 maçında 5. galibiyetini ald ıD. eplasmanda 4'te 4 yapan Sarı-Lacivertli ekipte Vesely ve Bjelica 14, Hickman da 11 sayı attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 00:21
Fenerbahçe’den altın vuruş

İÇİNDEKİLER

THY Avrupa Ligi F Grubu'nda iki Türk ekibini karşı karşıya getiren maçta Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Anadolu Efes'i 77-71 mağlup etti. Bu galibiyetle 7. maçında 5. galibiyetini alan Sarı-Lacivertli ekip çeyrek final yolunda önemli bir avantajın sahibi oldu. Daha önce ligde Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden Anadolu Efes ise 4 galibiyette kaldı. Efes'in kısalarının amansız baskısı Fenerbahçe'nin oyun planını alt üst etti ama Obradovic'in buna çözümü Emir ve iki uzun Oğuz ile Vesely oldu. Emir takımın hücum organizasyonuna can veren isimdi. Fenerbahce Ülker ilk yarıda pota altından 18 sayı bulurken, 11 sayısını da ikinci 10 dakikada üreten Vesely'nin fizik üstünlüğüne Efes çözüm bulamadı. Hickman'ın 7 sayısı da Sarı-Lacivertliler'e nefes aldırdı. Ancak Draper ve Heurtel ile skor üreten, Efes farkın açılmasınaizin vermedi ve devre 36-33 F.Bahçe üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN SON 3 DAKİKASI ADETA NEFESLERİ KESTİ
3. periyotta 14 defa çizgiye giden Efes 11 isabetle skora tutundu ve son bölüme 54-53 Sarı-Lacivertliler'in üstünlüğü ile girildi. Bu periyodun başında Bogdanoviç'in sakatlanması Fener'in canını çok sıktı. Son periyotta 7 dakikada 6 sayı üreten F.Bahçe Zizis'in üçlüğüyle 68-66 öne geçti. Ardından Perperoğlu üçlük attı: 69-68. Oyuna giren Goudelock üçlükle karşılık verdi. F.Bahçe Hickman ile 4 faulü sayıya çevirdi. Maçı 77-71 kazanan F.Bahçe önemli bir avantajın sahibi oldu.