Saray'ı sarsan iddia

Duygun Yarsuvat yönetiminin altın hisse satışından gelmesi beklenen 60 milyon lira ile UEFA Finansal Fair Play engelini aşmayı planladığı belirtiliyor... Sportif A.Ş.'nin yüzde 13'üne karşılık gelen hisseleri satın almak için İnan Kıraç'ın şimdiden hazırlıklara başladığı da iddialar arasında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2015 Güncelleme 27 Ocak 2015, 02:17
Saray’ı sarsan iddia

İÇİNDEKİLER

Ekonomik darboğazdan kurtulmak için çözüm arayan Galatasaray yönetimi ile ilgili çok çarpıcı bir iddia gündemi sarstı... İddialara göre Duygun Yarsuvat yönetimi, görev sürelerinin dolmasına 4 ay kalmasına rağmen Sportif A.Ş'nin Altın Hisse'sini kulüp üyelerine satmak için hazırlıklara girişti. Sportif A.Ş'nin yüzde 13'üne karşılık gelen altın hissenin 60 Milyon TL olduğu ifade edilirken, yönetimin bunun kulüp üyelerine satarak, Sportif A.Ş'nin 5 yıl üst üste zarar etmesini engellemeyi planladığı ifade ediliyor. Çünkü Sportif A.Ş'nin bu Mayıs ayına kadar 100 milyon TL gelir elde edememesi durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu'nun şirket yönetimini küçük hissedarlara verme riski de bulunuyor. Galatasaray yönetimi ayrıca kasaya koyacağı 60 milyon lira ile 2016 yılında Avrupa Kupaları'na gitmeme riskini ortadan kaldırmayı planlıyor. Eğer altın hisse satışı gerçekleşirse kulübün üzerindeki UEFA Finansal Fair Play tehdidi de büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Fakat hisse satışı ile ilgili çok çarpıcı bir iddia daha kulislerde konuşuluyor.

GENEL KURUL'UN ONAY VERMESİ GEREKİYOR
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı olan ve 'Derin Galatasaray' olarak nitelendirilen İnan Kıraç'ın 60 milyon lira ödeyerek hisseleri almayı planladığı öne sürülüyor. Kıraç'ın böylece kulübün futbola hakim en büyük şirketini tek başına kontrol etmeyi düşündüğü ifade ediliyor. Fakat camianın ileri gelenleri de Altın Hisse'nin satışının gerçekleşmesi için genel kurul kararının gerektiğini ve kararın alınmasının çok zor olduğu görüşünde.

POLAT "KIRAÇ KULÜBÜ ELE GEÇİRECEK" DEMİŞTİ!
ÜNAL Aysal döneminde de altın hisse satışı gündeme gelmiş fakat genel kuruldan onay çıkmamıştı. Eski başkanlardan Adnan Polat da geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında İnan Kıraç'a dikkat çekmiş ve "Kulübü ele geçirmek" istiyor iddiasında bulunmuştu. Duygun Yarsuvat'ın adaylık sürecinde Kıraç'tan büyük destek alması da kafaları karıştırıyor.