Kayseri'de puanlar paylaşıldı!

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ‘ndaki zirve mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor’la 1-1 berabere kaldı

Giriş Tarihi 27 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2015, 22:58
Kayseri’de puanlar paylaşıldı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda PTT 1. Lig ekibi Kayserispor ile yaptıkları maçta, ağırlıklı olarak A takımda az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyu sahaya sürdü. Kartal, Kayserispor karşısında genç oyuncular Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek, A takımdan az süre alan kaleci Mert Günok, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, Mehmet Topuz ve Webo ile A takımda daha fazla forma şansı bulan Mehmet Topal, Bekir İrtegün ve Caner Erkin'e ilk 11'de görev verdi.

Sarı-lacivertli ekipte teknik adam Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 24 Ocak'ta Kasımpaşa ile yaptıkları maçta sahaya sürdüğü kadrodan sadece Caner Erkin'i Kayserispor karşısında ilk 11'e aldı. Fenerbahçe'de Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Alper Potuk, Selçuk Şahin, Diego, Emenike ile sakatlıkları bulunan Kuyt, Emre Belözoğlu ve Meireles'in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası dolayısıyla ülkesinin milli takımında bulunan Sow kadroda yer almadı.

Öte yandan Kayserispor'da uzun yıllar kaptanlık yapan Mehmet Topuz, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'na bu kez Fenerbahçe formasıyla kaptan olarak çıktı.

HASAN ALİ'NİN HATASINDA GOL GELDİ
Ev sahibi Kayserispor, 16. Dakikada Sinan Alkış'ın golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortada, Hasan Ali Kaldırım'ın büyük hatası sonrası top genç Sinan'ın önünde kaldı. Kaldec'in markajından sıyrılan Sinan, topu önüne aldıktan sonra altı pas üzerinde yaptığı düzgün vuruşla topu Mert Günok'un koruduğu kalede filelerle buluşturdu: 1-0



CANER ERKİN GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Fenerbahçe, ilk yarıdaki en tehlikeli gol pozisyonundan 44. dakikada Caner Erkin ile faydalanamadı. Sol kanatta topla buluşan Caner, süratini kullanarak hızla rakip kaleye yöneldi. Ceza sahası içerisinde Cüneyt Koz'dan sıyrılan yıldız oyuncunun sağ ayağıyla yaptığı vuruş, az farkla auta çıktı. İlk yarı Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

SERKAN KURTULUŞ DİREĞE TAKILDI
İkinci 45 dakika Kayserispor baskısıyla başladı. Ev sahibi ekip Serkan Kurtuluş'la ikinci gole çok yaklaştı! 53. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında Sinan Bakış pasını Çağlar Birinci Serkan Kurtuluş'a verdi. Ceza alanı içerisinde sağ tarafta kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan Kurtuluş'un yerden sert vuruşunda top kale direğine çarptıktan sonra oyun alanına geri döndü.

FENERBAHÇE'YE HAYAT VEREN GOL BEKİR'DEN
Fenerbahçe'ye beraberliği getiren gol 80. Dakikada Bekir İrtegün'den geldi. . Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Hasan Ali Kaldırım altıpas içerisine ortasını gönderdi. O noktada topa iyi yükselen Bekir İrtegün, kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi: 1-1.

1 AVERAJLA LİDER
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 berabere sona erdi. İki ekip de puanını 8'e yükseltirken, +2 averajı bulunan Fenerbahçe, 1 averaj farkla liderliğini sürdürdü. Fenerabhçe E Grubu'nun son maçında Bayburt ile Şükrü Saracoğlu'nda karşılaşacak.