Yumurta savaşı

Fenerbahçe'nin Twitter'da sahte hesaplı takipçi satın aldığı iddiası, sarı kırmızılı taraftarları harekete geçirdi. "Yumurta kafalı" takipçilerin sahte olduğu iddia edildi. Ancak F.Bahçeliler de "Yumurta kafa takipçiler sizde de çok" diye karşılık verdiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2014 Güncelleme 07 Ocak 2014, 01:12
Yumurta savaşı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarları arasında twitter savaşı çıktı. Türkiye'de en çok twitter takipçisi olan Galatasaray'ı geçmek için Fenerbahçeli taraftarlar harekete geçti. Ancak twitter'daki Fenerbahçeli sayısının 1 günde 25 bin artış göstermesi Galatasaraylılar'ın tepkisini çekti. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi Twitter hesabında yer alanlara göre daha fazla olduğu için harekete geçen sarı lacivertli kulübün twitter sorumlularının 1 günde 25 bin sahte takipçi satın aldığı iddia edildi. Açıklan hesapların "Yumurta kafalı" fotoğrafsız takipçiler olduğu iddia edildi. Ancak Fenerbahçeli taraftarların buna cevabı fazla gecikmedi. Sarı-Lacivertli taraftarlar "Yumurta kafalı" takipçiler sizde de çok" diye cevap verdiler. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki twitter takipçi sayısındaki savaşın ömüzdeki dönemlerde de devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

TWITTER TAKİPÇİ SAYISI PRESTİJ İÇİN ÖNEMSENİYOR

Twıtter takipçisi sayısı özellikle prestij açısından önem taşıyor. Türkiye'nin twitter takipçisi olan Galatasaray bununla övünüyordu. Bunun üzerine Fenerbahçeliler de taratfarları kulübün twitter hesabını takip etmeye davet etmişlerdi. Twitter hesapları Türkiye'nin en çok taraftarı kime ait sorusuna bir delil olarak kabul edilebiliyor. Geçtiğimiz yıl internet üzerinden bilyoner.com'un yaptığı araştırmada Fenerbahçe, aradaki farkı kapatsa da Galatasaray yüzde 1 farkla en çok taraftara sahip takım çıkmıştı

İSTANBUL VE ANKARA'DA FENERBAHÇE GENELDE G.SARAY
Bu son ankette İstanbul ve Ankara'da en çok taraftarı olan takım olarak Fenerbahçe çıksa da, Galatasaray Türkiye genelinde yüzde 1 üstünlük sağlamıştı. 1990'lı yıllara kadar sürekli olarak Fenerbahçe taraftarının fazla olduğu kabul görse de Galatasaray özellikle UEFA Kupası'nın kazanılması ile birlikte atağa geçerek sayı olarak Fenerbahçe taraftarını geçmeyi başarmıştı. Fakat son 4 yılda artış yönü olarak Fenerbahçe daha ön planda gözlemleniyor.

FENER'DEN BELGELİ CEVAP!
G.Saraylılar F.Bahçe'nin twitter hesabında takipçi satın aldığını iddia etti.

TEPKİ VAR
Fenerliler'in cevabı ise gecikmedi. Taraftarlar, Galatasaray'ın twitter hesabındaki yumurta kafalı ve aktif olmayan kişileri belgeleriyle ispatladı.

FENER CiMBOM'U SUÇLADI
*
Galatasaray'ın resmi twitter hesabında takipçi olarak gözüken ancak aktif durumda olmayan yumurta kafalı birçok örnek Fenerbahçeli taraftarlar tarafından deşifre edildi.

* Fenerbahçe'nin takipçilerinde "yumurta kafa" yani fotoğrafsız kişilerdeki artış G.Saraylılar'ı protestoya itti. G.Saraylı taraftarlar twitter adreslerinde hesaplarını 1 saatliğine yumurta kafa yaptılar.

G.SARAY DA YUMURTALARI ORTAYA ÇIKARDI
Twitter takipçi sayısı Fener ile Galatasaray arasında problem oldu! G.Saraylılar, F.Bahçe'nin twitter hesabındaki yumurta kafalı aktif olmayan kişileri deşifre etti.