Para değil yürek işi

Siyah-Beyazlılar'ın ezeli rakiplerinden Fenerbahçe transfere 30.2 milyon Euro harcarken, Galatasaray da kasasından tam 22.8 milyon Euro çıkardı. Fakat Beşiktaş sadece 13.7 milyon Euro'ya takviye ettiği kadrosuyla hem 4'te 4 yaptı hem de en çok koşan takım oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2013 Güncelleme 17 Eylül 2013, 01:40
Para değil yürek işi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Beşiktaş'ı konuşuyor... Bursaspor deplasmanında 3-0 kazanarak 4'te 4 yapan Siyah- Beyazlılar oynadığı müthiş futbolla ülke gündemine oturdu. Üstelik Beşiktaş tüm bunları, ezeli rakiplerinden çok daha düşük bir bütçe ile başardı... Önder Özen'in futbol direktörlüğü koltuğuna oturmasının ardından Slaven Bilic'i de takımın başına geçiren Siyah-Beyazlı yönetim hiçkimsenin beklemediği kadar iyi bir takım oluşturdu. Transfer dönemini oldukça hızlı geçiren Beşiktaş bonservis ücretlerine 13.7 milyon Euro ödeyerek tam 11 futbolcuyu kadrosuna kattı. Siyah-Beyazlı yönetim kasasından en büyük parayı 3.1 milyon Euro ile Kerim Frei için öderken, Tolga Zengin için 2.7 milyon Euro, Pedro Franco için de kasasından 2.4 milyon Euro çıkardı. Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Fenerbahçe transfere 30.2 milyon Euro, Galatasaray ise 22.8 milyon Euro harcadı.

SLAVEN BILIC'İN YENİ HEDEFİ 125 KİLOMETRE
Fakat Beşiktaş rakiplerinin yarısı kadar para harcamasına rağmen, en çok gol atan, en çok pozisyona giren, en çok puan toplayan ve en çok koşan takım olmayı başardı. Bursaspor maçında katettiği toplam 116.7 kilometrelik mesafe ile Türkiye rekoru kıran Siyah- Beyazlılar'da hedef 125 kilometreye ulaşmak. Teknik patron Bilic bu hedefin çok da uzak olmadığını belirtiyor.

PAZAR GÜNÜ KAZANIRSA FARK TAM 9 PUAN!
Yakalanan başarıya rağmen mütevaziliğini bozmayan Hırvat hoca, "Alkışın en büyüğünü futbolcularım hakediyor. Bu takım kazanmayı sevdi ve buna devam edecek" ifadesini kullandı. Beşiktaş pazar günü G.Saray'ı da yenerse rakibiyle farkı 9'a çıkaracak ve ligdeki dengeleri alt üst edecek.

RIDVAN DİLMEN: BEŞİKTAŞ'A HAYRAN OLDUM
Bursaspor önündeki siyahbeyazlı takıma hayran oldum. Beşiktaş sistemini çok iyi oynayan, bireysel olarak da fit durumda olan bir takım. Hem hücumda, hem de savunmada 4- 2-3-1'i çok iyi oynuyorlar. Bursa'ya pozisyon vermediler. Kendi adlarına attıkları üç golden çok daha fazlasını kaçırdılar.

GÜNTEKİN ONAY: BU TAKIM BEŞİK'TAŞ' GİBİ!
Bilic resmen bir devrim yapmış. Böylesine sakin, olgun, organize ve özgüvenli bir takımı bu kadar kısa sürede inşaa etmek kolay değil. Sahaya çok iyi yayılan, ne yaptığını hem top rakipteyken hem de ayağındayken bilen bir Beşiktaş var. Görünen o ki: Beşiktaş ilerleyen haftalarda daha da iyi olacak.

DURMAK BİLMİYOR
Çalışkanlığı ile de dikkat çeken Bilic dün Beşiktaş- Kartal A2 maçını izledi. Öte yandan maçta kırmızı kart gören Ömer Şişmanoğlu derbide oynayamayacak.

KARTAL BU KEZ YÜKSEK UÇUYOR!
Beşiktaş ligde oynadığı 4 maçta ortalama yüzde 54 topa sahip olarak önemli bir istatistiğe imza atmayı başardı.

Haftayı farklı Bursaspor galibiyeti ile kapatan Beşiktaş gözünü pazar günkü Galatasaray derbisine çevirdi. Bursa maçının yıldızlarından kaptan Sivok, "Taraftarımızla bütünleşerek Galatasaray'ı da yeneceğiz" dedi.