Fenerbahçe'de 50 milyon €'luk kriz

CAS'ın 2 yıllık cezayı onamasının ardından Başkan Yıldırım'ın "İsteyen gitsin" dediği öğrenildi. Ancak hiçbir futbolcu yüksek maaşlardan vazgeçmedi. Fenerbahçe her sezon 50 milyon Euro'yu futbolculara ödemek zorunda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2013 Güncelleme 04 Eylül 2013, 01:30
Fenerbahçe’de 50 milyon €’luk kriz

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da transfer döneminin sona ermesiyle birlikte Fenerbahçe'deki mali kriz iyice kendisini göstermeye başladı. Avrupa'sız 2 sezonda Sarı-Lacivertli yöneticiler kulübün yıllık 50 milyon Euro'yu aşan maliyetini nasıl karşılaşacağını düşünmeye başladı. Transfer sezonunda sadece bonservise 30 milyon Euro harcayan Fener yönetimi, maç başı ücretlerle birlikte 50 milyon Euro'yu (135 milyon TL) aşan yıllık ücretler için çözüm yolu üretmeye çalışıyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın olağanüstü genel kurul kararı olmasının hemen akşamında Samandıra'ya gidererek, "Kulüpte para yok. İsteyeyen gidebilir" dediği ancak hiçbir futbolcunun yüksek maaşlar nedeniyle yerinden kımıldamadığı öğrenildi. Kulübün en değerli isimleri olarak kabul edilen Raul Meireles ile Moussa Sow'a da kulübü tatmin edecek teklifler gelmedi. Stoch ve Milos Krasic takımdan kiralık olarak gönderilirken iki futbolcunun da yıllık ücretlerinin önemli bir kısmı yine Sarı-Lacivertli kulüp tarafından ödenecek. Ancak yine de bu iki futbolcunun kiralanması zararın boyutunu bir nebze de olsa azaltmış oldu.

İKİ YABANCI HARİÇ HEPSİ SATILIK
Avrupa'da transer döneminin kapanmasına rağmen, Fenerbahçe, Rusya ve Katar'dan gelecek tekliflerin tamamına açık. Transfer için tanınmış menajerlere talimat verildi. Emenike ve Bruno Alves'in dışında tüm yabancı futbolcuların satılabileceği mesajı verildi. Ancak şu ana kadar hem Sarı-Lacivertli kulübü hem de oyuncuyu transfere ikna edebilecek bir teklif Fenerbahçe kulübüne ulaşmadı.