Kupa canavarı

Kayseri'deki derbide iki takım da çok gol kaçırdı. Fakat kader anı 63'te Bruno Alves'in gördüğü kırmızı kart oldu... 99. dakikada sahne alan Didier Drogba Cimbom'a son 2 yılda 4. kupasını getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013 Güncelleme 12 Ağustos 2013, 00:25
Kupa canavarı

İÇİNDEKİLER

Ve Süper Kupa Galatasaray'ın... Kayseri'de oynanan maçta Fenerbahçe'yi Didier Drogba'nın 99. dakikada attığı golle 1-0 yenen Sarı-Kırmızılılar sezona kupayla başladı... Kadir Has Stadı'ndaki derbinin ilk yarını durgun geçti. 19. dakikasında Mehmet Topuz'un hatasında Drogba'nın kale ağzından şutunu Mert kurtardı. 24. dakikada Sow bomboş pozisyonda vuramadı. 40. dakikada Amrabat kale ağzından istediği vuruşu yapamadı. İlk yarı böylece golsüz sona erdi... Galatasaray ikinci devreye çok hızlı başladı. 53. dakikada Sneijder uzaklardan müthiş vurdu, Mert gole izin vermedi. 59. dakikada maçın kader anı yaşandı. Alves ikinci sarı kartı görüp oyundan atıldı.

MERT'TEN MÜKEMMEL KURTARIŞLAR
Rakibinin 10 kişi kalması sonrası G.Saray baskısını artırdı... 76. dakikada Mert, Drogba'ya izni vermedi. 78. dakikada Selçuk inanılmaz bir pozisyonu değerlendiremedi. 86. dakikada Drogba, Mert'ten önce araya girdi. Kaleye gitmek üzere olan topu Kadlec uzaklaştırdı. 90. dakikada Eboue vurdu, Mert başarılıydı.

UZATMALARA MUSLERA DAMGASI
İki takım da golü bulamayınca maç uzatmaya gitti... 95. dakikada Drogba gole giderken Mert araya girdi. 99. dakikada Hakan'ın ortasında Drogba mükemmel bir kafa vuruşuyla Galatasaray'ı öne geçirdi. 105. dakikada Muslera, Kuyt'a geçit vermedi. 120. dakikada Sow da Muslera'yı geçemeyince kupa Cimbom'un oldu.

* * *
CİMBOM VE İMPARATOR YİNE CUP'TI
Londra'da Emirates Cup'ı alan G.Saray, dün de Süper Kupa'yı müzesine götürdü

Son iki sezonun Süper Lig şampiyonu olan ve geçen sezon Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray yine boş durmadı!.. Londra'da Arsenal'i yenerek Emiretes Cup'ı müzesine götüren Cimbom dün de Fenerbahçe'yi yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Fatih Terim de Galatasaray'ın başında 16. kupasını kaldırdı.