Adnan Aybaba: En avantajlısı Kara Kartal

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2010 Güncelleme 02 Mart 2010, 01:32

İÇİNDEKİLER

* Beşiktaş yeniden potaya girdi diyebiliriz. Bundan sonrası için neler yapılmalı?
Bundan sonra şampiyonluk yolunda artık her maç büyük önem kazandı. Beşiktaş, rakiplerini düşünmek artık sadece kendi önüne bakmalı. Rakipleri kaybetmiş ya da kazanmış önemli değil. Ligde her takım her takımı yenebiliyor. Her şey ortada. Beşiktaş istediğini elde etmek için hatayı en aza indirgerse yine şampiyonluğun en büyük adayıdır. Siyah-Beyazlılar belki çok iyi futbol oynamıyor, ama Fenerbahçe ile Galatasaray da öyle aman aman futbol oynamıyorlar. Siyah-Beyazlılar kazanmasanı biliyor. Bütün bunların yanında kadronun genişliği de burada önemli etken. Rakiplerin kulübesi de kısıtlı. Şampiyonluğa oynayan takımlarda kulübe de etkili olur. İbrenin Beşiktaş'tan yana olduğunu söyleyebiliriz.

* Çift forvete dönülmeli mi?
Bundan sonra çift forvete dönüp maçları strese sokmadan rahat kazanmak lazım. Ancak, Mustafa Denizli bir türlü bunu yapmak istemiyor. Mesela Gençlerbirliği maçında forvet hattı kalabalıktı, takım o maçta adeta rüzgar gibi esti. Mustafa hoca ise temkinli oynamaya devam edecek gibi duruyor. Kazandıkça da bu felsefesinde haklı olacak. Ancak puan kayıplarında ise Beşiktaş'ın büyük sıkıntılar yaşayacağı ortada.

* Beşiktaş'ta sözleşmesi bitecek futbolcular var. Bu takımı nasıl etkiler?
Beşiktaş için bu da çok önemli bir konu. Şampiyonluk yarışının kızıştığı dönemlere girdik. Bu kritik haftalarda böyle konular fazla dillendirilmeden bir an önce bitirilmeli. Oyuncuların kendilerine gelecek olası tekliflerle kafası karışmaması lazım. Bir an önce kontratlarının yenilenip kendilerini her şeyiyle sahaya vermelerinin
sağlanması şart.

AYAĞI KIRILAN FUTBOLCULAR

EFSANELERİN UNUTAMADIKLARI DERBİLER

SÖZLEŞMESİ BİTECEK FUTBOLCULAR

ELDE PATLAYAN TRANSFERLER