"Bu CHP Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Biz CHP'yi isimlendirirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si ifadesini kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz" dedi.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2017, 18:14
Bu CHP Atatürk’ün kurduğu CHP olamaz

İÇİNDEKİLER

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, toplantının gündemine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ünal, devam eden FETÖdavalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu çerçevede ana muhalefet partisinin hem FETÖ ile hem PKK ve DEAŞ ile yürüttüğümüz mücadeleye ilişkin açıklamaları oluyor. Yapılan son kamuoyu araştırmasında FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğu sorusuna FETÖ ile mücadelede başarıya EVET olarak verilen cevabın, yüzde 72 olduğunu, PKK ile mücadelenin başarılı olduğuna yüzde 74 EVET cevabı alındı" dedi.

"BU ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CHP DEĞİL"
CHP'li Kılıçdaroğlu'nun SİHA'lara ilişkin skandal açıklamalarına da değinen Ünal, "CHP devletin terörle mücadelesini itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Atatürk'ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği duruma baktığınızda malesef durum içler acısı. Biz CHP'yi sıfatlandırırken özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si demeyi tercih ediyoruz. Bu Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz" dedi.

Ünal, toplantıda ele alınan konulara ilişkin yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.