‘Bu bir kurtuluş mücadelesidir

Kısıklı’daki demokrasi nöbetinde konuşan Esra Albayrak ‘Çocuklara anlatacağımız bir cesaret hikayemiz var’ dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise ‘Bu bir kurtuluş mücadelesidir’ mesajını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2016 Güncelleme 01 Ağustos 2016, 00:00
‘Bu bir kurtuluş mücadelesidir

İÇİNDEKİLER

Türkiye, FETÖ cuntasının kanlı kalkışmasını ortadan kaldırdı. Asker kılığındaki teröristlere geçit vermeyen vatandaşlar, demokrasi destanı yazdı. Vatanına sahip çıkan 78 milyon, 15 Temmuz gecesinden beri demokrasi nöbetini bırakmadı. Vatandaşlar yine meydanlarda sabahladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve KADEM Başkanı Sare Aydın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Demokrasi nöbetinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını asla unutmayacağını vurguladı. Albayrak, "Bayrak için bedel ödemek ne demekmiş iliklerimize kadar hissettik. Allah'a hamd ediyorum ki çocuklara anlatacağımız bir cesaret hikâyemiz var. Oyun büyüktü hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Kısıklı'daki demokrasi nöbetinde ön saflardaydı.

'MİLLET DESTAN YAZDI'
Kısıklı'da halka hitap eden Bakan Berat Albayrak da şunları söyledi: "Son 10 yıldır yapılmak istenen darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı. Millet olarak darbe girişimine karşı bir destan yazıldı. Bizler de sizlerin sahip çıktığı bu demokrasiyi, bu emanetinizi, özgür iradenizi Meclis'te ve Ankara'da son nefesimize kadar korumak için mücadele edeceğiz. Bu bir kurtuluş mücadelesidir."

EN KÖTÜSÜNE HAZIRLANDIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kayseri'de gerçekleştirilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın ödül töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını "Hemen kendimizi olabilecek en kötü şeye hazırladık" diye anlattı. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten İstanbul'a gelmeye karar vermesinin ardından kendilerinin de havaalanına gitmek için harekete geçtiklerini belirten Erdoğan, şunları aktardı: "Cumhurbaşkanımız havadayken de güvenlik şartları çok iyi değildi. Cumhurbaşkanımız bütün bu riskleri göze alarak çok yaman bir liderlik örneği gösterdi. Halkımız hayatlarını feda etme pahasına meydanlara, tankların önüne çıktılar. Biz millet olarak yeniden Çanakkale ruhunu gördük."