Alkışlıyoruz!

CHP’ye reklamcı Ali Taran da Benenson da çare olamadı. Her seçimde sandığa gömülen parti, yeni reklam projeleri aradı. Partililer arasında “Haftanın elemanı” yarışması başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2016 Güncelleme 12 Temmuz 2016, 01:21
Alkışlıyoruz!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, sürekli sandığa gömüldü. Ama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, her seferinde koltuğuna sımsıkı sarıldı. Partiyi iktidara taşımak için çareler arandı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ünlü reklamcı Ali Taran, "Milletçe alkışlıyoruz" sloganıyla bir reklam kampanyası yaptı. Ama yine de CHP'ye çare olamadı.1 Kasım seçimleri için ABD'li ünlü reklamcı Benenson Strateji Group'la yapılan anlaşma da Kemal Bey'i kurtaramadı. Sonunda Kemal Bey'in kurmayları, oturup yeni çareler aramaya başladı. En yaratıcı fikri (!) Halkla İlişkiler ve Tanıtım'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcı Yasemin Öney Cankurtaran açıkladı. Bu fikir, tüm partililer tarafından alkışlandı. Buna göre CHP'li belediyelerin başarılı çalışmaları, Genel Merkez'deki fuaye alanında sergilenecek. Burada bir hafta veya 15 günlük arayla yapılacak sergilerde, belediyelerle birlikte CHP il ve ilçe örgütlerinin de çalışmaları tanıtılacak.


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın "Akıllı Şehir Projesi"ne, Avrupa Komisyonu'ndan 5 milyon euro'luk hibe verildi. Ataç, proje kapsamında elektrikli otobüsler aldı.

BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞACAKLAR
Cankurtaran, bu projesinin detaylarını ise şöyle anlattı: "Belediyeler ve örgütlerimiz, projelerini, teknoloji, endüstri, tarım ve teknopark alanındaki çalışmalarını mini maketlerle ya da görsellerle sergileme şansı bulacaklar. Çalışmalar, elektronik ortamda veya CD yoluyla kamuoyu ve basınla paylaşılacak. Projeye şimdiden büyük ilgi var." Proje kapsamda yapılan kura çekimi sonucu, ilk sırayı Eskişehir Tepebaşı Belediyesi aldı. 15 Temmuz'da CHP Genel Merkezi'nde tanıtım yapılacak.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, belediye başkanları, il ve ilçe örgütlerinin haftanın elemanı olmak için yarışacağını söyledi.