Ufuk göründü

Erdoğan, Cizre’de askerler ile iftar yaptı: Terörle mücadelede kahramanlık destanı yazdınız. Her zorluğun ardından inşallah bahar gelecek. Ufuk göründü ve bu ufka doğru inançlı bir şekilde yürüyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2016 Güncelleme 27 Haziran 2016, 00:46
Ufuk göründü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam Şırnak Cizre'de bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı 3. Tank Taburu Komutanlığı'nı ziyaret ederek askerlerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan'ın ziyaretine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar ve kuvvet komutanları da eşlik etti. İftar sonrası yaptığı konuşmada, Temmuz ayından bu yana bölgede yapılan operasyonların anlık olmadığını ve bunu ülkeyi huzura, refaha, mutluluğa kavuşturana kadar kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bir devletin önemli görevleri vardır. Bunun bir tanesi mal güvenliğidir, bir tanesi can güvenliğidir, bir tanesi nesil güvenliğidir, bir tanesi akıl güvenliğidir. Bunları sağlamak devletin görevidir. Şu anda bu görevlerden can ve mal güvenliğini özellikle bu bölgede hep birlikte yürütüyoruz. Fakat karşımızda görüldüğü gibi bir terör örgütü var ve bu terör örgütü ne yazık ki dışardan dost görünenlerden de aldıkları desteklerle bizim karşımızda bulunuyorlar" diye konuştu.

BİZİ BÖLEMEYECEKLER
Askerlerin teröre karşı mücadelesini "kahramanlık destanı yazarak" sürdürdüklerine dikkati çeken Erdoğan, "Bu mücadeleden yılmak yok. Bilesiniz ki her zorluğun ardından inşallah bahar gelecek. Bu bahara her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Ufuk göründü ve bu ufka doğru inançlı bir şekilde yürüyoruz. Birliğiniz ve dayanışmanız, halkımızla bütünleşeceğimiz günlerin habercisidir. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar" dedi.

AVRUPA'NIN HALİNE BAKIN
Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: Bizim tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti Devleti. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de çıkacağız. Bakın dünyada neler oluyor. İngiltere'nin, Almanya'nın, Fransa'nın, Amerika'nın haline bakın hepsi şu anda ne durumdalar. Biz terörle bu mücadeleyi vermemize rağmen, 3 milyon Suriyeli ve Iraklı'yı ülkemizde misafir etmemize rağmen sadece 10 milyar doların üzerinde onlara yaptığımız masraf, bu milletin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.