Zamanlama manidar

Oktay Vural’ın istifasına genel merkezden ilk değerlendirme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Sürpriz değil. Ancak bu süreçte yapılan istifa manidardır” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2016 Güncelleme 24 Haziran 2016, 01:10
Zamanlama manidar

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Oktay Vural'ın grup başkanvekilliğinden istifasına ilişkin "Bizim için sürpriz değil" değerlendirmesinde bulundu. Yalçın yönetim anlayışının tenkit edilmemesi gerektiğini de kaydederek gelecek kaygısıyla verilen kararların doğru olmadığını belirtti. aHaber'e konuk olan Yalçın şunları söyledi:

KONGRE İPTAL OLUR: Noterin imza toplarken yaptığı doğru değildir. Hukuki süreç devam ettiği sürece kongrenin iptaline kadar gidilebilir. Ancak biz hukuki olarak 19 Haziran ile ilgili adım atmayı düşünmüyoruz. 10 Temmuz kurultayına kilitlendik.

ÜST AKILDAN TAVSİYE: Çağrı heyeti 19 Haziran yerine 10 Temmuz kurultayını işaret etti. Genel merkezin verdiği 10 Temmuz tarihi yerine başka bir tarih vermek bize göre kaos seviciliktir. Üst akıldan tavsiye almaları MHP tarafından kabul görmedi.

YAKIN ZAMANDA ANLARIZ: 7 Haziran sonrası özellikle de 1 Kasım sonrası arkadaşımızın (Oktay Vural) bizden farklı düşündüğü biliniyordu. Bu bizim için sürpriz olmadı. Yakın zamanda kendisinin alacağı pozisyondan durumu daha iyi anlayacağız. Kendi isteğiyle böyle bir yolu benimsemiş. Buna söz söyleyecek halimiz yok. Sayın Genel Başkan da bu karara saygı duydu.

İSTİFA MANİDAR: Bu partiden uzaklaşacaksam yönetim anlayışını tenkit etmemeliyim. Bunu yapmaksızın geleceğim kaygısıyla bu kararı veriyorsam bu doğru olmaz. MHP'nin geçtiği bu süreçte yapılan bu istifa manidardır. Mutlaka bazı şeyler ayarlanmış ve düşünülmüştür diye umuyorum.

OKTAY VURAL: KARARIMI İLK BAŞBUĞ'A SÖYLEDİM
MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural, dün bir yazılı bir açıklama ile değerlendirmelerde bulundu. Vural şunları söyledi: "MHP'nin güçlü olmasına en çok ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Partimin bu durumdan kurtulması için elimden geleni yapacağım. Bazılarının iddia ettiği gibi görevimden kovulmadım. İstifamı verdim. Bu kararı ilk olarak rahmetli Başbuğ'un mezarına gidip O'na söyledim..."

AKŞENER'LE HAREKET EDECEK
MHP'nin içindeki muhalif kaynaklara göre Oktay Vural, bundan sonra Meral Akşener ile birlikte hareket edecek. Muhalif kaynaklar, Vural'ın başından beri Meral Akşener'e yakın durduğu, ancak partinin "dağılmadan kongre sürecine götürülmesi için" yönetimde kalmaya devam ettiğini ifade etti. Genel Merkez'in tavrı üzerine, Oktay Vural'ın da Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrılmayı tercih ettiği vurgulandı.