Güçlü Türkiye rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemleri, 17-25 Aralık darbe girişimi, terör örgütlerinin saldırılarının merkezinin aynı olduğunu söyledi ve ekledi: Türkiye’nin gelişmesinden, güçlenmesinden, büyümesinden rahatsız olanların senaryosuna karşı dimdik duracağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 01:39
Güçlü Türkiye rahatsız etti

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenler'de ardından da İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) 20. Kuruluş Yıldönümü ve Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda konuştu:

3 yıl önce bugünlerde İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki düzenlemeler bahane edilerek bir eylem başlatılmıştı. Arabalar dükkanlar yakıldı. Yollar, kaldırımlar tahrip edildi. Eylemlerin bahanesi Gezi Parkı'nın dahi altına üstüne getirdiler.

Gezi olaylarını 17-25 Aralık darbe girişimi, onu da bölücü terör örgütünün eylemleri izledi. Gezi olayları sırasında arkadaşlarımızın da ısrarıyla eylemcilerin bir grupla bir araya geldim, taleplerini dinledim. Tabii bana söyledikleri başka şeylerdi. Ama dışarıya çıktıklarında kamuoyuna bir talep listesi açıkladılar.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden nükleer santrallere, yeni havalimanından Kanal İstanbul'a kadar Türkiye'nin gündeminde ne kadar varsa hepsinin durmasını istiyorlar.

Aynı talep listesinde yer alan öteki zırvaları saymıyorum bile. Şimdi bunu görünce insan ister istemez Gezi Parkı'yla bu taleplerin ne ilgisi var diye düşünüyor.

Bugün parkta ağaçlar da eylemcilerin yaptıkları tahribata yıkıma rağmen yerli yerinde duruyor. Dünyada orman ve yeşil alan varlığını en çok artıran ülke hangisidir diye sorarlarsa size cevap vereyim, Türkiye.

Dikkat ediniz bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. Başka batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar olaylar eylemler yaşanıyor. Üç yıl önce İstanbul'u mesken tutup neredeyse kesintisiz yayın yapan medya kuruluşları bu olaylara adeta kör sağır ve dilsiz kalmışlardır.

Buradan açıklıyorum. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini batılı politikacıları, Paris'te yaşananlara duyarlı olmaya davet ediyorum. Paris'te yaşananlardan endişeliyim.