Benimle yarışacaklar

MHP lideri Bahçeli, Yargıtay kararını değerlendirdi: “Kimler genel başkan adayı olacaksa benimle yarışacaktır!”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 00:49
Benimle yarışacaklar

İÇİNDEKİLER

Yargıtayın MHP'de 'kurultay yapılmalı' kararının ardından gözler Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli kararın ardından MHP'nin resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Bahçeli şunları söyledi: "Partimiz, 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır. Kimler genel başkan adayı olacaksa şahsımla yarışacaktır. Seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay'da isteyen, dileyen ve şartlara haiz olan herkes Genel Başkanlığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceklerdir. Demokrasinin kural ve mekanizmaları tümüyle çalıştırılacak, emanetin asıl sahibi Milliyetçi-Ülkücü irade kararını verecek, gereğini yapacaktır. Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler Genel Başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır. Daha önce de ifade ettiğim üzere, asıl mücadele bundan sonra başlayacak, Milliyetçi Hareket Partisi çok yakında gireceği demokratik sınavdan güçlenerek, arınarak, kamburlarından kurtularak çıkacak ve kutlu yoluna emin adımlarla devam edecektir."

MHP'DE TAKTİK SAVAŞLARI
MHP'de Genel Merkez de kendi hamlesini yaparak genel başkan seçimli olağanüstü kongre kararı aldı. Delegelere "Taban Devlet Bahçeli"yi istiyor mesajı verilecek. Genel Merkez, Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ı disiplin kuruluna sevk etmeyi de planlıyor.

KARMAŞA YOK! YARGITAY
Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nin MHP kararının kesin olduğunu ve herhangi bir karmaşa olmadığını söyledi. Cirit, yüksek yargı organlarının başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize'deki çay toplamayı da içeren etkinliklere katılmalarını da "Devletin başkanıyla, bir arada olmaktan onur duyarız" dedi.

MHP'DE BİR ADAY DAHA
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

MEHMET HAZNEDAR