Hükümet Külliye’de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’deki Külliye’de topladı... Suriye'deki gelişmeler, AB, Kıbrıs ve Filistin konuları detaylı bir şekilde masaya yatırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2016 Güncelleme 03 Mayıs 2016, 01:43
Hükümet Külliye’de

İÇİNDEKİLER

Bakanlar Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra altıncı kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu dün saat 11.20'de başladı. Toplantıda, terörle mücadele, terörün sınır ötesi kaynaklarının Türkiye'ye oluşturduğu tehditler ve bu tehditlerin bertaraf edilmesine ilişkin hazırlıklar üzerinde duruldu. Son dönemde terör örgütü DAEŞ'in Kilis'e attığı füzelerin de ele alındığı toplantıda, Kilis için uygulanacak ek tedbirler de masaya yatırıldı.

AVRUPA BİRLİĞİ VE VİZE KONUSU
Terör örgütü PKK'ya yönelik mücadele ve operasyon yürütülen ilçelerin yeniden inşa süreci de görüşülen konular arasında yer aldı. Toplantıda Suriye'deki son gelişmeler, Suriye'deki ateşkesin durumu ve mülteci konusu da masaya yatırıldı. AB, Ortadoğu, Kıbrıs ve Filistin konuları başta olmak üzere dış politika konuları da ele alındı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı Erdoğan'ın başkanlığındaki altıncı toplantı oldu.

DOKUNULMAZLIK TBMM'YE GELECEK
Bakanlar Kurulu'nun 2 ayda bir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Külliye'de toplanacağı belirtildi. Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlıklar Meclis'e gelecek" dedi. Kurtulmuş, ocak ayından bu yana 49 canlı bomba eyleminin de önlendiğini açıkladı.