Kut’ül Amare’yi sakladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut’ül Amare hakkında konuştu: Bu, İngiliz için kara bir gündür. Zaferimizi hep gizlediler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2016 Güncelleme 29 Nisan 2016, 01:56
Kut’ül Amare’yi sakladılar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği "İmam Hatip Gençlik Buluşması" programına katıldı. Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı:

Müslümanlar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Zulümlerin çoğunu Müslümanların kendi kendine yapmasıdır.

ÜÇ FİTNEYE DİKKAT! MEZHEPÇİLİK-IRKÇILIK-TERÖR
Şia mezhep değil din gibi değerlendiriliyor. Aynı şekilde Sünnilik bazı yerlerde adeta din gibi değerlendiriliyor. Bizim bu mezheplerin üstünde bir dinimiz var; İslam. İslam'dan başka bir şey tanımıyoruz.

Müslüman olduğumuza göre Suriye'de 500 bini aşkın Müslümanı öldüren devlet terörü estiren bir Esed'e sahip olan acaba ne adına sahip oluyor? Bunu din ile ikrar edip, kalp ile tasdik eden kişinin taşıdığı diğer sıfatlarının bir önemi olabilir mi? Bizim Şiilik diye Sünnilik, şu cemaat, bu tarikat diye bir dinimiz var mı? Elbette hayır. Öyleyse bu kinin, düşmanlığın sebebi ne?

Üst üste gelen krizler yeni bir değişimin habercisidir. İslam dünyasının umudu Türkiye'dir. Türkiye'nin umudu da sizlersiniz. Ülkemize bize saldıranların hedefinin başında tarih gelir. Tarihini unutan millet hafızasını unutur.

KUT'ÜL AMARE'Yİ YENİ NESİLLERDEN ADETA SAKLADILAR
Bize yıllardır I. Dünya Savaşı'nda her yerde yenildiğimiz öğretildi değil mi? Hatıratlara, askeri belgelere bakıyorsunuz bambaşka bir manzara. Osmanlı Doğu, Batı, Güney cephelerinde inanç ve cesaretle mücadele vermiştir. Çoğunda kazandı, kiminde yenildi ama mücadeleyi asla bırakmadı. Çanakkale Savaşı geçtiğimiz yüzyılın en önemli savaşlardan birisi olmasına rağmen yakın zamana kadar hakkıyla anılmamıştır.

1916'nın 29 Nisan gününe kadar devam eden bu büyük zaferin kahramanlarını Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis, Nurettin Paşa'yı saygıyla, hürmetle yad ediyorum. İngilizlerin çoğunluğu Hintlilerden oluşan kısa sürede Bağdat'ı ele geçirme hayalleri Kut'ül Amare'de hezimete dönüşmüştür.

29 Nisan 1916'da 5 general 500 subay 13 bin askerle Halil Paşa'ya teslim olan İngiliz ordusu için bu tarih kara bir gündür. Bu tarih İngilizler için değil de bizim için utanç günüymüş gibi Kut'ül Amare'yi yeni nesillerden adeta sakladılar. Yarın Sayın Başbakanımızın ve Genelkurmay Başkanımızın da katıldığı bir törenle bu zaferi anacağız.

Bu bakımdan tarihimizin ayrılmaz parçası olan mücadelelerin hepsi de Kurtuluş Savaşımız kadar önemlidir, bir o kadar da değerlidir.