Gereken yapılır

Başbakan Davutoğlu, "Kandil'e dönük aldığımız tedbirler neyse Suriye'deki terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız. PYD veya YPG fark etmez" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2016 Güncelleme 12 Şubat 2016, 13:20
Gereken yapılır

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda dönüşü uçakta konuştu:

* IRAK'ta PKK'ya dönük zaten operasyonlar yapıyoruz. Şimdi PKK ile PYD arasındaki irtibatları da, koridorları yani, Kandil ile Suriye arasında Barzani'yi de bizi de rahatsız eden bir trafik var, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile. Bu, herkes tarafından bilinen bir trafik.

* PYD'nin -YPG'nin diyeyim, böyle daha iyi, YPG doğrudan silahlı yapılanma olduğu için- Kandil bağlantıları, PKK bağlantıları da aşikar. Eğer Türkiye'yi rahatsız edecek bir şekilde faaliyetler yoğunlaşır ve bu bizim güvenliğimizi tehdit ederse, o anlamda yurt dışından gelen ve giden mukabele bağlamında bir fark olmaz.

* KANDİL'e dönük aldığımız tedbirler neyse Suriye'deki terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız. Tabi şunu görmek lazım; Ortadoğu'da şu anda zaten Irak-Suriye sınırı fiilen yok. Ve terör örgütleri DAEŞ ile yatay olarak bu iki sınırı kullanan iki terör örgütü var. Biri DAEŞ Musul'da da var, Rakka'da da var.

YPG'nin DAEŞ ile savaşı onu meşru kılmaz.

* NATO'nun son açıklamalarına bakın Rusya ile ilgili. Merkel ile mülteciler konusunu konuşurken, "Bakın" dedim, "Mesele Türkiye'den ne kadar mülteci gittiği değil, Türkiye'ye ne kadar mülteci gelmekte olduğu.

* BATIDA da "Kapısını kapatsın, dışarıya kimse gitmesin" derse, bunun iyi niyetle, uluslararası hukukla, insaniyetle bir şeyi olamaz. Türkiye'ye daha fazla mülteci gelmemesi için de beraber çalışmalıyız. Hep beraber Rusya'ya karşı tavır alacağız. Tavır almadan, Türkiye'den mültecileri almasını beklemek kabul edilemez.