PKK-PYD-ABD kan ortaklığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'yi terör örgütü görmeyen ABD'ye sert tepki gösterdi: Bu nasıl bir ortaklık anlamak mümkün değil. ABD, PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi, DAEŞ'i tanıyamadığı için bölge kan gölüne döndü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2016 Güncelleme 11 Şubat 2016, 01:41
PKK-PYD-ABD kan ortaklığı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Muhtarlar Buluşması'nda terör örgütü PYD'yi ortak seçen ABD'ye sert tepki gösterdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

PKK ile YPG'nin bir farkı var mı? Bu nasıl bir ortaklık anlamak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susup, gıyabımızda bunlar terör örgütü değil diyorlar. PYD bal gibi terör örgütüdür. ABD bizimle mi beraber, yoksa terör örgütü PYD ile mi? Amerika PKK'yı, PYD'yi bugüne kadar tanıyamadı. PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi, DAEŞ'i tanıyamadığınız için bölge kan gölü. Bu nasıl ortaklık anlamak mümkün değil.

ÇOCUKLARI kadınları kullanmaktan çekinmeyen bu terör örgütüne insan hakları savunucuları tek bir söz söylemiyor. Avrupa ülkeleri ne zaman ki bu örgütlere el uzatmaya kalktılar o zaman terör örgütünün yüzüyle karşılaştılar.

BU iş akreple kurbağanın hikayesi gibidir. Bu akrep bir gün onları da sokacaktır. Onun karakteri öyle. Düşmanımın düşmanı dostumdur, müttefikliğe yakışmaz. Bir terör örgütünü, çıkar çatışması için desteklemek doğru ise, diğer terör örgütleri niye dışlanıyor? Onlar da DAEŞ'le çatışma halindeler, niye dışlıyorsunuz? Biz teröriste terörist demeyi sürdüreceğiz. Suriye halkını çoluk çocuk demeden katledenlerin gerçek yüzlerini ifşa etmeye devam edeceğiz.

NE diyor BM kapınıza dayananları içeri alın. Sen ne işe yarıyorsun? Sen ne yaptın? 300, 500 kişinin hesabını yapıyorsun biz 3 milyon Suriyeli aldık. 455 milyon dolar veriyorsunuz 10 milyar dolara dayandı harcadığımız. Dalga mı geçiyorsunuz? Diğer harcamaları konuşmuyorum. Proje de, gelir de her şey ortada. Hala plan getir, proje getir...

Terör için İstanbul ve Ankara'nın diğer başkentlerden farklı olmadığını acı tecrübelerimizden biliyoruz. Suriye'de ölenlerin canını daha az değerli görmek insanlıktan nasibini almamaktadır. Patlayan bombaları görmemek ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Allah bizi zalimlerin yanında olmaktan muhafaza eylesin.

BUGÜN devam eden mücadele Habil ile Kabil'den devam eden mücadeledir. Şimdi de aynı şeyleri yaşamıyor muyuz? Müslüman Müslümanı öldürmüyor mu? Bu ne menem iş. Bu işi bizim düzeltmemiz lazım. Siz her köyün, her mahallenin Cumhurbaşkanısız. Siz seçilmişsiniz, atanmış değil. Sizi seçenlerin temsilcisi sizsiniz.

SURİYE'de yaşanan hadise artık soykırım halini almıştır. Esed rejimine kör ve sağır kalmak ibret vericidir.

KARDEŞLERİM Türkiye 2023 hedeflerine doğru olan kutlu yürüyüşü ve terörle mücadelesini kararlılıkla devam ettirecektir. Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin henüz temellerini atma aşamasında olabiliriz ama Allah'a şükür sağlamız.

TERÖRİSTLER CAMİLERE SALDIRIYOR
Cizre'de, Sur'da mahalleleri işgal eden teröristlerin camileri, Kuranları nasıl tahrip ettiklerini sizler de görüyorsunuz. Mukaddes kitabımızın için bombalar yerleştirerek, tuzak kuruyorlar. Bölgeyi terk eden vatandaşlarımız Kuran-ı Kerim'ini de boynuna asıp öyle götürüyor. Örgüt camilerimizi silah deposuna çeviriyor. Başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar. Minarelerden günde 5 vakit okunan ezanları susturamayacaklar. 79 milyon vatandaşlarımızla sınırlarımız dışında da olsa gönlü bizimle olan kardeşlerimizle tek vatan, tek bayrak, tek millet demeye devam edeceğiz.

ABD BOZUK PLAK GİBİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Toner dün akşam yaptığı açıklamada, "PKK bize göre bir terör örgütüdür. Ancak PKK ile YPG arasında açık fark var" dedi. Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk da, "Türkiye'yi PKK'ya karşı korumak istiyoruz. Fakat aynı zamanda, Kuzey Suriye bölgesindeki Kürtleri DEAŞ'e karşı güçlendirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'de Atatürk'ün posterini indirenlerle ilgili de konuştu: Allah akıl fikir versin. Zaten o fotoğrafın sahibi sizin durumunuzu görmüş olsa, sizi orada 1 saniye tutmaz...

KÜLLİYE'DE 3 SAAT
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önceki gün akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül'ü önceki akşam Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde akşam yemeğinde misafir etti. Yemek vesilesiyle gerçekleşen buluşmanın, yaklaşık 3 saat sürdüğü belirtildi.