Önce yemin etsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana'nın kendisiyle görüşme talebiyle ilgili "Önce bir yemin etsin" dedi. Başkanlık sistemine yönelik olarak da şunları söyledi: Yüzde 55-60 arasında bir talep söz konusu. Daha da artacak. Çünkü buna ihtyiacımız var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2016 Güncelleme 30 Ocak 2016, 02:01
Önce yemin etsin

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını İstanbul'da kıldı. Namaz çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkanlık sisteminden HDP Milletvekili Leyla Zana'ya kadar önemli açıklamalar yaptı. İşte o mesajlar:

ZANA'NIN GÖRÜŞME TALEBİ: Leyla Zana'nın önce milletvekili yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra böyle bir kabul söz konusu olamaz. Ancak geçenlerde danışmanının, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var. Eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa gelmesine de gerek yok. Bu başlıklar nelerdir? Terörist başıyla alakalı vesaire. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir terörist başınının bu şartlarda yaşaması diye bir şey söz konusu değil. Terörist başının İmralı'daki yaşam koşulları dünyada kimseye verilmemiştir.

HDP'LİLERİN AÇLIK GREVİ: Açlık grevi de yapabilirler... Şunu da bunu da yapabilirler. Bu oyunlara gelmeyiz. Terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Bunlar parlamentoda durmuyorlar, sürekli olarak çatışma bölgesine gidiyorlar. Birileri açlık grevi yapıyor eşbaşkanlar da gayet güzel tatilini geçiriyor. Büyükada'da aynı şekilde bisikletle şu anda tatilde olanlar da var. Bunları biliyoruz, görüyoruz.

CİZRE: Cizre'de yaralılar bulunduğu öne sürülen eve ambulansların ulaşamaması iddiası, bunların hepsi yalan. Orada 5-6 ambulans bekletiliyor. Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir. Bu kendilerine söyleniyor. Söylendiği halde bunlar bunu yapmıyorlar. BEKA MÜ CADELE Sİ: Şu anda güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele aslında bir beka mücadelesidir. Bu mücadeleden bizim taviz vermemiz mümkün değil. Yani Cizre, Sur bütün Silopi buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar mücadele sürecek. Bu temizlikten sonra da kentsel dönüşüm değişim süreci başlayacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİ : Bu görev sadece benim şahsi, kişisel bir görev ya da meselem değil. Bu konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz var. Hepsi ülkemizin değişik bölgelerinde bu işi halkımıza anlatmak için bir altyapı hazırlıyorlar. Şuanda yapılan kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman başkanlığa yüzde 55-60 arasında bir talep söz konusu. Ben bunun çok daha artacağına inanıyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var.