"Teröri̇stler orada sıkışmış durumda"

Başbakan Davutoğlu, Ankara'dan Cidde'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalar yaptı

Giriş Tarihi 28 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 28 Ocak 2016, 21:59
Teröri̇stler orada sıkışmış durumda

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu, Ankara'dan Cidde'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:
Türkiye'nin Suudi Arabistan'la birlikte atacağı ekonomik adımları görüşeceğiz.

BİZİM GİBİ BİR ÜLKE YOK
Türkiye bir demokratik hukuk devletidir. Terörle mücadele eden bazı ülkeler demokratik hukuk çerçevesine uymuyor. Bizim gibi terörle bu çapta yüzleşmek zorunda kalan ikinci bir ülke yoktur. Türkiye, terörle mücadelede kararlıdır. Kimse terörle mücadelede Türkiye'nin hukuk dışına çıktığını iddia edemez. Nerede bir yaralı varsa ulaşılması için çaba sarf edilecek. Ama teröristler ambulanslara ateş açınca, olay yerine geçiş zorlaşıyor.

TERÖRİSTLER ORADA SIKIŞMIŞ DURUMDA
Cizre'de bir hanımefendi AİHM'ye başvurarak, hamile olduğunu ve sağlık hizmeti alamadığını bildirdi. Fakat yalan olduğu ortaya çıktı. Tutanaklarda böyle bir durumun yaşanmadığı, kendi isteğiyle hastaneden eve gittiği ortaya çıktı. Cizre'de operasyon tamamlanmak üzere. Teröristler orada sıkışmış durumda. 23 Temmuz'da operasyonları başlattığımız gün, operasyon sonrası neler yapılacağını planladık.

HDP'Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI
İçişleri Bakanlığımıza gelip bekleyen milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, tamam Bakanlığımıza geldiniz, her türlü açıklamada bulunuldu. Ama bir kere de dönüp Kandil'e doğru 'Yeter artık' demeyi başarabilin. Bir kere de dönüp, Meclis'te oradan bir başka milletvekilinin görüntülerini vererek şov yapmak yerine, orada ızdırap çeken halkın yanında durun. 'Biz burada demokratik bir ülkenin meclisinde konuşurken, sizler orada barikat kurup, çukurlar kazıp, Cizre Devlet Hastanesi'ne bir günde 20 roket atıp, oradaki sağlık çalışanları ve hastaların hayatını tehlikeye atamazsınız' diye bir çağrıda bulunun. Biz gereğini yapacağız. Sağlık hizmeti anlamında da terörle mücadele anlamında da gereğini yapacağız

BUNA BELEDİYECİLİK DENMEZ
Bazı belediyeler, halka hizmet götürmek yerine personel harcamalarına yoğunlaştı ve militan yuvalarına döndü. Buna belediyecilik denmez. Buna yargı kararını verecek. İş makinelerini terör faaliyetleri için kullandılar. 'Belediye' demek istemiyorum.

SURİYE GÖRÜŞMELERİ

Suriye muhalefetinin yaptığı talepler haklı taleplerdir. Madaya gibi yerlere yardım istiyorlar, tek bir muhalefet olmasını istiyorlar. BM tarafından bu taleplerin karşılanmasının takipçisi olacağız. İnsani yardım Suriye'de herkese ulaşsın, Türkiye olarak katkı vermeye hazırız.

İLK ZİYARET MARDİN'E OLACAK
Önümüzdeki haftadan itibaren mutlaka her hafta bölgeye gitmeyi düşünüyorum. Allah izin ederse de ilk ziyaretimde Mardin'e gitmeyi düşünüyorum.