PKK öldürdü HDP'li vekiller şov yaptı

HDP milletvekilleri, genel kurula Diyarbakır'da gerçekleşen saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile katıldı.​ HDP açıklamasında PKK görmezden gelinirken milletvekilleri Meclis'te adeta şov yaptı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2015, 19:03
PKK öldürdü HDP’li vekiller şov yaptı

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. HDP milletvekilleri, genel kurula Diyarbakır'da gerçekleşen saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile katıldı.

HDP açıklamasında PKK görmezde gelirken milletvekilleri Meclis'te adeta şov yaptı. HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada "Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler" görüşü savunuldu. Saldırının sorumlularının ve bunların bağlantılarının acilen ortaya çıkartılması gerektiği vurgulanan açıklamada, PKK'lı teröristler görmezden gelindi. PKK'lı teröristlerce ateş açıldığı somut olarak belirlenmiş olmasına rağmen HDP, yine PKK'ya toz kondurmadı.

PKK'yı görmezden gelen HDP'li vekiller de Meclis'teki oturuma Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile katıldı.

Daha önceki oturumlarda yemin etmediği için kürsüye çağrılan milletvekillerinden HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, elinde Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile geldiği kürsüde milletvekili yemini etti.