Sistem krizinden kurtulmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atv-ahaber ortak yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı: Başkanlık benim şahsi meselem değil. Bırakalım bunu halk tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bundan neden çekiniyorlar. Bizim bu sistem krizinden kurtulmamız lazım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 01:06
Sistem krizinden kurtulmalıyız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı: İşte Erdoğan'ın mesajları:

DAEŞ'E KARA OPERASYONU:
DAEŞ, ülkemiz içinde ve sınır ötesinde tehdit unsuru. Her adım atılır. Şuan kara harekatı yapacak güçler hazır. 3 husus benim için önemli. Uçuşa yasak bölge, terörden arındırılmış güvenli bölge ve eğit-donat.
HAYIRCILAR TÜREDİ: 7 Haziran'da sandıktan koalisyon çıktı, rakamlar bunu söylüyor. Hayır'cılar türedi. 5 ay duraksama havası esti.Millet, istikrar ve güveni tercih etti.
G20 GÜZEL GEÇTİ: G20'de yoğun bir tebrik aldım. Hem G20'deki performans hem de seçimler konusunda.
YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK: Milletimize yeni anayasa giderse, inanıyorum ki kabul eder. Başkanlık sisteminden neden çekiniliyor? Sistem krizi yatıyor, sorunların altında. Bu benim şahsi meselem değil.
Bırakılım bunu halk tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bizim bu sistem krizinden kurtulmamız lazım
YENİ KABİNE: Arzum başarılı bir kabine oluşması. Başbakan başka telden çalarsa Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa bir sonuç alamayız. Senkronize çalışmamız gerekiyor.
PARALEL YAPI: Şu anda orada bir hukuk bürosu ile hükümet, devlet olarak çok ciddi bir anlaşmamız var. Çok kısa bir zaman içinde neticesini vermeye başlayacak. Attığımız bazı özel adımlar var ki, onlara çok daha farklı herhalde geleceği yaşatacak. ABD'de ciddi paralar söğüşlüyorlar. ABD'de mafya yapılanmasına gidilmiş.
MİLLİ MAÇTA ISLIK: Bir ülkenin milli marşına tahammül edemeyecek bir millet değiliz.
Bunları çözmemiz lazım.
ESED SEÇİMDE YOK: Viyana'daki zirvede mutabakata varıldı. Esed, seçimlere katılmayacak, Suriye halkı kendi iradeleriyle oylarını kullanacak.

ÇİPRAS'LA MÜLTECİ ZİRVESİ
Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı'nın Çipras ile başta mülteci sorunu için çözüm arama çabaları olmak üzere bölgesel konuları görüştüğü kaydedildi.