Akdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısının bütün ülkeye karşı yapıldığını belirterek Demirtaş'a açıklamalarından dolayı çok sert tepki gösterdi...

Giriş Tarihi 13 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2015, 20:38
Akdoğan’dan Demirtaş’a sert tepki

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısının bütün ülkeye karşı yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin huzuruna, barışına, demokrasisine karşı bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu acıyı ne kadar paylaşabilirsek, teröre karşı ne kadar ortak bir tavır takınabilirsek, birlikte hareket edebilirsek teröre en güzel cevabı bu şekilde vermiş olacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, saldırıda hayatını kaybedenlerin acısının herkesin acısı olduğunu belirterek, "Bu saldırı bütün Türkiye'ye karşı gerçekleştirildi. Türkiye'nin huzuruna, barışına, demokrasisine karşı bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu acıyı ne kadar paylaşabilirsek, teröre karşı ne kadar ortak bir tavır takınabilirsek, birlikte hareket edebilirsek teröre en güzel cevabı bu şekilde vermiş olacağız" diye konuştu.

"SEN KENDİ DEVLETİNİ NASIL SUÇLARSIN!"
Böyle saldırı durumlarında millet olarak ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini anlatan Akdoğan, şunları söyledi:

"Bu milli bir mesele herhangi bir partinin meselesi değil, bir memleket meselesi. Bakın siyasi partiler arasındaki duruma. Sürekli bir hayır, her şeyi reddetme, bir araya gelememe... Peki terör gibi bir ortak meselede, ulusal bir sorunda bir araya gelemeyeceksek, ortak bir açıklama yapamayacaksak bu sorunla nasıl baş edeceğiz. Biz Türkiye hükümetsiz kalmasın dedik, taşın altına tüm vücudumuzu koyduk ama onlar kaçıyorlar."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terörle mücadeleyle ilgili ortak ve sorumlu bir duruş sergilenmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, "Sorumsuz birtakım açıklamalar yapıldığını görüyorsunuz. Olay daha yeni olmuş, cenazeler kaldırılmamış çıkıyor birileri devleti suçluyor. Elinde delil var mı? Yok. Sen kendi devletini nasıl suçlarsın? Devlet halkına karşı bunları yapıyor nasıl dersin? Bunu dersen Türkiye'ye nasıl bir aidiyetin var senin" değerlendirmesinde bulundu.