2 canlı bomba yakalandı

Başbakan Davutoğlu, hain saldırının kardeşliği hedef aldığını söyledi ve ekledi: Ankara ve İstanbul'da DHKP-C bağlantılı iki canlı bomba yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2015 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:27
2 canlı bomba yakalandı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıdan sonra Ankara'da güvenlik zirvesi yaptı. Çankaya Köşkü'nde basının karşısına çıkan aşbakan Davutoğlu, "Bazı PKK ve DAEŞ açıklamalarından da Türkiye'ye bir takım fedailerinin gönderileceği, bu fedailer üzerinden Türkiye'de kaos çıkarılacağı yönünde istihbari bilgiler bize ulaştı. Bu canlı bombalara karşı gerekli tedbirlerin alınması için talimatları verdim. İstanbul'da daha çok DHKP/C bağlantılı bir canlı bomba ve Ankara'da da özellikle yargı mensuplarına karşı bir canlı bomba yakalandı" dedi.

BÜTÜNLÜĞE SALDIRI
86 kişinin ölümüne ve 186 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının ülke bütünlüğüne olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: Saldırının ülke bütününe ve Türk demokrasisine yapılmış bir saldırıdır. Çok derin bir hüzün ve acı içindeyiz. Bugün ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir.