Demirtaş'tan vekillerine tehdit gibi sözler

HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş terörist cenazesine katılmayı siyasi rant olarak açıklarken, teröristlerin cenazesine katılmayan partililerini ise soruşturma ve disiplinle tehdit etti.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2015, 10:57
Demirtaş’tan vekillerine tehdit gibi sözler

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteci Ruşen Çakır'a verdiği röportajda PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan HDP'li milletvekillerine yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Cenazeye katılan milletvekillerinin arkasında duran Demirtaş şunları söyledi:

"Ben bir askerin cenazesine, taziyesine gidiyorum. Gerillanın taziyesine, cenazesine de gidiyorum. Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o bizim. Bize oy veren, güvenen insan. Evladını yitirmiş çatışmada. Bir bakıyorsunuz akşam havuz medyasında 'milletvekili PKK'lı terörist cenazesinde'... Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de. Askerinkine de gidebiliyorsan gideceksin, polisin de acısını paylaşacaksın."