İngiliz panikte

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden, Türkiye'deki işbirlikçileriyle iftiralar atan İngiliz medyası, 180 derece dönüş yaptı: Suriyeli göçmen sorununu sadece Erdoğan çözer. Avrupa'nın Erdoğan'a ihtiyacı var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2015 Güncelleme 06 Ekim 2015, 01:50
İngiliz panikte

İÇİNDEKİLER

İngiliz The Guardian, The Times, BBC, Telegraph, Financial Times... Hepsinin ortak özelliği, Kraliçe II. Elizabeth'in emrinde olmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atmaları. Ancak Suriyeli göçmenlerin Avrupa Birliği'ni ve dolayısıyla İngiltere'yi tehdit etmeleri, İngiliz 'Beşli çete'yi paniğe itti. Guardian gazetesi, Avrupa'ya göçmen akışı, IŞİD ve Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları nedeniyle Avrupa'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı olduğunu yazdı. Financial Times da, Guardian'ı aratmadı. FT, "AB, göçmen krizi nedeniyle Erdoğan'a eleştirilerini yumuşatıyor. Bunu yapmak zorunda" diye yazdı. Telegraph ve BBC de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göçmen sorununu çözebilecek tek lider olduğuna dikkat çekti.



ERDOĞAN'IN KARİZMASI
The Times'a konuşan Üst düzey bir Avrupalı diplomat, 'Gerçekten hiç sevmediğimiz bir hükümeti kucaklıyoruz' dedi. AB liderlerinin, birçok telefon görüşmesi yaparak, "Erdoğan'ı ikna etmemiz şart. Aksi takdirde Avrupa Birliği, çıkmaza girecek. Çünkü göçmenler, AB için çok büyük sorunlara neden olur. Erdoğan, bu sıkıntıları çözebilecek güce ve karizmaya sahip biri" fikrinde birleştiği iddia edildi.