Yeni Türkiye

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı: Cem evlerine hukuki statü tanıyacağız. Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Yeni anayasayı yapacağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 01:39
Yeni Türkiye

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesi, "büyük, yeni ve demokratik Türkiye'nin" yol haritasını ortaya koydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım Seçim Beyannamesi'ni ATO Congresium'da düzenlenen görkemli bir törenle açıkladı. "Huzur ve istikrarla Türkiye'nin yol haritası" başlığını taşıyan beyanname, 3 ana bölüm üzerine kuruldu. Beyanname, Reformlar, Vaatler ve 100 Önemli Proje başlıklarından oluştu. Davutoğlu'nun konuşması ve beyannamede öne çıkan başlıklar şöyle:

3 SINAV YAPILACAK
İlk adım yeni Anayasa olacak. Cem evlerine hukuki statü sözü tanınacak. Gençler yılda 3 kez üniversite sınavına girebilecek. Özgürlükçü başkanlık sistemine vurgu yapılacak. Yargı sistemi yeniden yapılandırılacak. HSYK ikiye ayrılacak. Askeri yargıya son verilecek. Paralel yapı ile mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Özgürlük-güvenlik dengesi korunurken kamu düzeninden taviz verilmeyerek, terör örgütleriyle mücadeleye devam edilecek. Seçilme yaşı 18'e indirilecek. AB yolundan dönülmeyecek. Öğretmen akademisi kurulacak. Bütün okullarda tam gün uygulaması başlayacak. Çözüm sürecine devam edilecek.

BAŞBAKAN'A SARILMAK İÇİN KOŞTU
Davutoğlu, beyannameye ilişkin konuşma yaparken, salonda bulunan genç bir partili, kürsüye doğru koşarak, "Ne olur bir kere sarılayım" diye bağırdı. Bunun üzerine Davutoğlu, "Bırakın gelsin. Böyle aşkla gelene dur diyebilir miyiz" dedi. Başbakan sahneye gelen gence sarıldı.

DAĞ BASKISIYLA İSTİFA ETTİLER
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında muhalefete yüklendi: MHP'den şu anda aramızda olan Sayın Tuğrul Türkeş dışında elini taşın altına koyan, bu zor günlerde ülke sorumluluğu için görev almak isteyen babayiğit çıkmadı. HDP'den ise iki bakan katıldı. Onlar da bir ay sonra dağ baskısıyla hükümetten çekildi. Bize mahalle baskısına, dağ baskısına direnemeyenler değil gerektiğinde ülke için her türlü fedakarlığı yapabilecek olanlar lazım. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur. Aslolan milli birlik ve kardeşlik projesiyle, daha sonrasıyla Çözüm Süreci'yle tesis etmeye çalıştığımız barış iklimidir, özgürlüklerdir, kardeşliktir."

KAOSA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesi için "Masa başında hazırlanmadı. Milletin katılımıyla mutabakatla hazırlandı" dedi ve ekledi: "13 yıllık kazanımların heba olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Biz afaki hedefler koymuyoruz. Başardıklarımızın daha fazlasını başarmanın sözünü veriyoruz."

Ahmet TOPAL