Bu ülkeyi 3-5 çapulcuya teslim etmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Strazburg'da 'Teröre Karşı Tek Ses' mitinginde teröre ve sırtını teröristlere dayayanlara meydan okudu: Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Bu ülkeyi 3-5 çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 02:10
Bu ülkeyi 3-5 çapulcuya teslim etmeyiz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen "Milyonlarca Ses, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde gurbetçilerle bir araya geldi. Büyük bir coşku ile karşılanan Erdoğan, teröre ve sırtını teröre dayayanlara çok sert mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Asıl büyük tehlike, terör örgütünün eylemleri değildir. Onların üstesinden geliyoruz. 'Bu kadar yetti ara verelim' yok. Asıl tehlike, milletimizin birlik ve beraberliğinin, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir. Ülkemizi kanla, acıyla terörün karanlık tünellerine sokmak isteyenlere karşı sesinizi yükselttiniz.

Biz terörle mücadele ediyoruz. Bizim sorunumuz Kürt kardeşlerimizle değil, bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt temsilcisi değildir. Ülkemizin bütünlüğü konusunda hiçbir Kürt kardeşim 78 milyondan farklı düşünmüyor.

Terör örgütü ve onu maşa olarak kullananların hedefi birliğimizi bozmaktır. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyip hem de bu ülkenin birliğine kastedenleri affetmeyiz. Vatanımızın üzerinde kimse bir operasyona giremez. Girdiği zaman, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bulur, tüm güvenlik güçleriyle bulur, milletimizle bulur.

Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Bu ülkeyi üç-beş çapulcuya da asla teslim etmeyeceğiz. Bu paralel devletle PKK beraber iş tutuyor. Onlar da sürekli Türkiye'den kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz?

Açık söylüyorum, birliğimize, bayrağımızın onuruna, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına kast eden herkes bizim can düşmanımızdır. Birliğimizi muhafaza edemezsek, geleceğimizi karartırız.

Kurtuluş savaşımızı verdik, cumhuriyetimizi kurduk. Bu uğurda her türlü fedakarlığı yaptık. Ama üzerimizde oynanan oyunları maalesef bitiremedik. Biz, vazgeçtiklerimizin üzüntüsünü hep içimize attık ama sahip olduklarımızdan kalanlara gözlerini dikenler emellerinden hiç vazgeçmediler. Bizim kimsenin toprağında, malında, mülkünde, zenginliğinde gözümüz yok. Kimsenin de bizim üzerimizde hesap yapmasına tahammülümüz yok.

'SESİMİZİ YÜKSELTELİM'
Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokarlar. Çünkü karakterleri budur. Gelin bu insanlık düşmanı örgüte karşı hep birlikte mücadele edelim. Teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. İnanın bana o zaman sadece çok daha güvenli bir Türkiye'ye değil aynı zamanda çok daha güvenli bir Avrupa'ya, çok daha güvenli bir dünyaya kavuşacağız. 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaşlarımızla birlikte sizlere çok önemli görevler düşüyor. Terörü sandıkta siz bitireceksiniz.

'AVRUPA'YA DERS VERDİK '
ERDOĞAN
konuşmasında mültecilere kapıları kapatan Avrupa'ya da yüklendi: "Biz 2 milyon Suriyeliyi misafir ederken, Avrupa'da 200-250 bin sığınmacı var. Ey Avrupa, acaba İnsan Hakları Beyannamesi'nde bunlarla ilgili hiçbir şey yok mu ya? İnsan Hakları Beyannamesi'ni hiç okumadınız mı ya? Acaba mültecilerle ilgili bu komisyonları filan niye kurdunuz? Bunlar ne işe yarar? İnsanlığa ve Avrupa'ya ders verdiğimizi düşünüyorum. Bizde öteki anlayışı yok, ötekini kendinden bilmek, kimseye inancını sormadan el uzatmak bir Anadolu ahlakıdır."

'RUSYA, CİDDİ BİR YANLIŞIN İÇİNDE'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. "Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının Türkiye açısından kabul edilir hiçbir yanı yok" diyen Erdoğan, "Maalesef Rusya, çok ciddi bir yanlışın içinde" ifadesini kullandı. Mültecilere de değinen Erdoğan, "Avrupa 'Kapılarınızı açmayın' diye akıl veriyor. Biz bir yere kadar sabrederiz. Bir yerden sonra da gereğini yaparız" dedi. YSK'nın sandık kararı için "Hataya düştü" yorumunu da yapan Erdoğan, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili ise şunları söyledi: "Olayı tasvip etmek mümkün değil. Ancak köşelerinde, başka köşe yazarlarını lanetleyen yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım."

'TERÖRÜ YENMEK İÇİN SANDIĞA GİDİN'

Cumhurbaşkanı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 'Birlik, Huzur, Sevgi, Barış Buluşması"nda Türkler'e hitap etti. Erdoğan, "1 Kasım'da benim Avrupa'daki kardeşlerim ciddi oranda katılım sağlasınlar. Demokratik hakkınızı son noktaya kadar kullanmalısınız, terörü yenmek için, daha güçlü bir Türkiye için kullanmalısınız. İnanıyorum ki bu kararlılığınızı 1 Kasım'da ortaya koyacaksınız" dedi.

Erdoğan, Fransa'da gurbetçilere seslendi. "Fransa'da yaşayan 350 bin kardeşime Fransa vatandaşlığına başvurmayı öneriyorum. Fransa çifte vatandaşlığı veriyor. Fransa meclisinde ve senatosunda tek bir temsilcimiz bulunmuyor. Bu durumu değiştirmek zorundasınız" dedi.