'Operasyon yapılan yerler mezarlık değil örgüt yuvası'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK'nın sözde şehitliklerine operasyon yapılmasına ilişkin, "Operasyon yapılan yerler mezarlık görünümü altında örgüt yuvalarıdır" dedi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2015, 11:04
’Operasyon yapılan yerler mezarlık değil örgüt yuvası’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı açıklamada, PKK'nın sözde şehitliklerine operasyon yapılmasına ilişkin iddialara yanıt verdi.

Operasyon yapılan yerlerin mezarlık görünümü altında örgüt yuvaları olduğunu belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Buralarda mezar falan yok, eli silahlı teröristler var. Ağır silahların mezarlıkta ne işi var. Halkın çağrılıp tehdit edildiği, haraç alındığı, işkence edildiği yerlerdir buralar. Yapılan operasyonlarda eli silahlı teröristler ve hava unsurlarımıza karşı kullanılacak ağır silahlar bulunmuştur. Terörizm merkezi haline gelen sözde mezarlıkların ortadan kaldırılması ve buraları inşa edenlerin yargıya hesap vermesi kaçınılmazdır."

Belediye imkanlarıyla buraları yapanların da adaletten ve hesaptan kaçamayacaklarına işaret eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Kürt'ün canlısını istismar eden terör örgütü, ölüsünü de istismar etme aymazlığı içindedir. Kürt kardeşlerimiz bu istismardan rahatsızdır ve onları örgütün baskısından kurtarmak bizim ahlaki görevimizdir. En büyük kutsallardan olan hayatı ve mübarek Kurban Bayramını hiçe sayan örgüt, milletimizin mukaddesatına savaş açmıştır."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, paralel otorite ve alternatif yapı tesis etmeye yönelik bu tür illegal yerlere operasyonların sürmesinin kaçınılmaz olduğunu da bildirdi.