Putin ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye verilen bilginin dışına çıkarak Suriye'de ılımlı muhalif unsurlara hava saldırısı yapmasını eleştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2015 Güncelleme 03 Ekim 2015, 02:10
Putin ile görüşeceğim

İÇİNDEKİLER

AL Jazeera Arapça'ya konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye Suriye'de DAEŞ'i vuracağı bilgisini vermesine rağmen hava harekâtınının ılımlı muhalif unsurlara yöneldiğini söyledi; bunu 'manidar' olarak niteledi. Moskova'da bir hafta önce Devlet Başkanı Putin ile görüşen Erdoğan, Putin'e Türkiye, Amerika ve Rusya ile ortak çalışma grubu önerdiğini, dışişleri bakanlarını görevlendirdiklerini, üzerinden bir hafta geçmeden böyle bir hamle geldiğini söyledi.

KARARI GÖZDEN GEÇİRSİNLER
Erdoğan, Putin ile yeniden görüşeceğini belirterek, "Bu konudaki üzüntülerimi de kendisine aktarmak istiyorum. Attıkları adımı yeniden gözden geçirmelerini kendisinden isteyeceğim" diye konuştu. Öte yandan İstanbul'da G-20 Enerji Bakanları toptanısına katılan Erdoğan, "Büyüme stratejilerimizi somut bir takvim çerçevesinde nasıl uygulamakta olduğumuzu gösteren raporu Antalya'da (G-20) onaylayacağız. Kararlarımızın takipçiliğini tüm dünya görmüş olacak" dedi.