Başbakan gurbetçilere hitap etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da gurbetçilere hitap etti.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 03 Ekim 2015, 17:53
Başbakan gurbetçilere hitap etti

İÇİNDEKİLER

Almanya'da gurbetçilere seslenen Başbakan Davutoğlu bir dizi müjdede bulundu. Davutoğlu, "Sizden gelen taleplerle gerekli düzenlemeleri yaptık. THY'de 2 ile 9 kişi yani anne baba veya bereketli bir aile 7 çocuk olabilir. 2 ile 9 kişi arası yüzde 20 indirim uygulaması başladı. Bugünden itibaren bilet satışları başladı. 1 Kasım'dan itibaren satışlar başlayacak. Yurtdışından Türkiye'ye araç getirenlerin kalış süresi 2 yıla çıktı. Bakın çıkıyor demiyorum çıktı diyorum. Mobil cihazların Türkiye'de kalış süreleri 4 aya çıktı. Mevzuat düzenlemeleri tamamlandı" dedi.

Davutoğlu konuşmasının devamında, "Demiştim ki yurt dışında okuyan gençlerimiz, okumaları esnasında burs ihtiyacı hissettiklerinde lisansa 500, yüksek lisansa 750, doktoraya bin, doktora sonrası için bin 250 avro burs vereceğiz. Hepsini başlattık. Bir tek lisans öğrencileri vardı, onu da başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Seçim startını Almanya'dan verdik. Haydi Bismillah diyoruz. Bazıları böyle dememizden hoşlanmıyor olabilir. Biz sofraya oturduğumuzda, yola çıktığımızda bunu deriz. Bismillah deriz.

- Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerle buluştuğumuz her anda sizlerin yüzünde yüreğinde vatan aşkını görerek daha da azimle yürüyoruz. Sizler bizleri Avrupa'da temsil ediyorsunuz. Türkiye'nin her yerinden gelenlerin çocuklarısınız siz. Sizler bugün burada 100 bin işletme sahibi. 400 bin kişiye ekmek veriyor. Allah emeklerinizi bereketli kılsın.

- Bir yerde blok siyaseti vardı, biz ona karşı 'birlik siyaseti' dedik. Bir parti 'hayır siyaseti' dedi, her şeye 'hayır' dedi. Koalisyona 'hayır' dedi, seçime 'hayır' dedi. Ne dediysek, ne teklif ettiysek, 'hayır' dedi. Biz ona karşı 'millet ne diyorsa ona evet' dedik. 'Başımızın üstündedir milletin iradesi' dedik. Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık bloktan bahsetti. AK Parti'siz meclis başkanı seçmeye çalıştılar. Üçüncü turda blok oluşmadı ve AK Parti firesiz meclis başkanını seçti. Kılıçdaroğlu gördü ve artık kimse bize blok oluşturmaya kalkmasın.

- Demokratik kazanımlarımızdan bir santim dahi geri adım atmayacağız. Herkes bunu bilsin. Türkiye'de herkes hangi etnik kökene, hangi mezhebe, hangi dini geçmişe sahip olursa olsun kendi örfünü, kültürünü, anlayışını, yaklaşımını, lehçesini, dilini özgürce koruyacak, kullanabilecek. Ama bu temeller üzerinde ülkemizi bölmeye kalkışanlar olursa o zamanda Türk, Kürt, Sünni, Alevi hep beraber dimdik ayağa kalkacağız, 'bu ülke bölünmez' diyeceğiz, 'bu millet parçalanmaz' diyeceğiz, 'Çanakkale'ye yürüyen ecdadın torunları arasına nifak sokulamaz' diyeceğiz.

- HDP, iki bakan verdi. İki bakan, takriben bir ay sonra istifalarını verdiler. CHP ile MHP'de mahalle baskısı vardı bakan olmamak için. HDP'de de dağ baskısı vardı. Mahallesinden korkan, dağdan korkan, milletle yol yürüyebilir mi.